Pages

Rugby - Staroba Legend vs Vioba Legend



Teringat masa zaman sekolah dulu. Actually aku start dengan rugby sebab dipaksa. Biasalah duduk asrama. Senior duk cari team nak main liga antara sekolah. So aku pon turun ler. Aku ingat masa ni aku form 2, bulan puasa. So with no basic alhamdulillah aku survive. Balik hostel bukak air panut dekat shower air terus masuk tekak. Tuhan ja tau berapa penat masa tu.



So, aku pon continue main sampai la ke U. After that ada la main leasure petang2 but more on fun basis. Last year on 23rd August 2016 kawan2 masa sekolah bincang2 nak form veteren team. Actually world wide memang dah ada team macam ni. Kita amek umur lebih dari 35 tahun keatas. So ada jugak master category which lebih dari 50 tahun. Ada worldcup okay.





Main objective sebenarnya lebih kepada fun basis. Gathering and just to play easy, swing, touch a bit. So team VIOBA Legend ni ditubuhkan atas asas yang sama. So kami pon form la team. Tercetus idea bila Sekolah Alam Shah create liga veteren ASAS 10's yang dibuat 2-3 kali setahun. So we plan to send team and play this game. Alhamdulillah ramai yang hadir.

So kalau ikutkan bulan ni akan cukup setahun team ni. Dengan lebih dari 30 orang yang ada dalam group. So last week kami ada jemputan untuk main dengan STAR Old boys. Actually this is 1st our away game keluar dari lembah klang. Not easy sebab banyak perkara perlu di fikirkan, lesen orang rumah, anak2, arrangament dekat game side etc. Team orang tua mmg byk mende nak kne fikir.






So we did it, more then 30 people hadir. Ada yg main dan ada yang datang support. Dengan kehadiran isteri dan anak2. Ada jugak yang mai bujang. So turn up amat terpuji. We did play well. Kami kalah 1 try je dengan team lawan which happen in last set. So for 2 early set kami seri. Overall dengan minimum training (as usual), dengan smua ada commitment dalam hal family dan kerja, yang mai dengan injury lama we make it.

1. High turn up
2. Family gathering
3. Kami main macam 6 nation
4. Ada live streaming lagi
5. Less injury
6. All back to basic play
7. All having fun

So we are waiting for more outing game soon.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :