Pages

Race Report - Pink50 2016


Alhamdulillah finally the 2nd edition done. So far xda serius complain or hiccup and all berjalan dengan baik dan lancar. 

Sebelum aku mula, aku nak betulkan sikit perspective kita semua. Actually in this edition, it totally run by PINK RUNNERS group. Team Pacat hanya technical adviser sahaja. So end to end game ni dirancang dan di execute by Pink Runners. Aku nak betulkan perspective ni sebab orang ramai masih beranggapan Team Pacat dihadapan gerakan ni. Actually not for this round. Smuanya dijalankan sendiri oleh Suzi and the team. Kita dah training depa baik punya so they manage to deliver the game successfully. So last weekend game give a good result on their work and leadership.


Actually game tahun lepas berlangsung pada bulan July and this year kita decide move it to Feb. Ini disebabkan terlalu banyak game in 3rd quarter. So nak elak clash kita awalkan. So kita pilih Feb sebab dekat dgn bulan wanita. Anyway, untuk race report last year boleh dibaca disini.

So apa yang kita ada tahun ni.

1. The participant increase by 42% this year. 
2. We have new category which as part of development so kita bukak category duo which ladies boleh berlari dengan partner masing-masing (either ladies or men).
3. We have almost the same sponsor this year.
4. Kita pakai new timing system from Racetagpro.
5. Kita ada  seperti biasa mempunyai tegar punya support group where lesser volunteer which this group of people having multiple skill.
6. Cuaca yang amat panas. Clock 42.5'
7. New record dari defending champion dimana she manage to clock 66KM tahun ni berbanding 63KM last year.



Overall this year aku boleh kata participant kuat-kuat belaka. Laju-laju dan tegar-tegar. Seriously we are very happy with this progress. Kita jugak jumpa few new talent yang aku rasa boleh dibawa ketengah. Dengan platform macam ni, kita dapat tgk akak-akak, acik-acik kita mai dengan penuh semangat. Dengan support dari suami, tunang, kawan-kawan, can see they manage to handle the torture. 


Just imagine, dengan 2 hill yang they all kene handle, dengan panas, dengan loop, dengan permukaan simen dengan tight cutoff time. They manage to handle it. Some case pacer lelaki pulak aku tgk yg kantoi. Pacee relax je lagi. So macam2 ragam kita boleh tgk last week. Serious it really fun to make a study and comparison.


Satu lagi perkara supprise yg aku nampak. Banyak support group hadir untuk support the ladies. All this positive vibes help the participant. Nak jadi lagi surprise kita ada ramai RD's and group owner for local game hadir untuk memberikan sokongan. It hard to see this scenario sebenarnya. All the RD's boleh melepak, bertukar2 pandangan. Talk about their games. Share contacts. This is serious positive outcome. 

So keseluruhannya, aku boleh kata Pink50 this round giving so much impact to the ladies and organizer. We are looking forward to have more better game in next edition.

So penghargaan kepada..

Sponsors
Marathon Bakers
M&M
Le Juiceria
Top Bakers
Kedai Pak Abu
Kedai Borong Jalan Reko


Support
Team PAcat
PAcat V-Army
Perbadanan Putrajaya
Racetagpro
Transpay

So see you all in 2017.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :