Pages

I am Powered By?




After a while in Ultra scene, aku just realist aku bergerak dan berubah mengikut peredaran masa. Dari tiap game aku belajar perkara baru. So ultra already change me a lot. So currently i am powered by..



Makanan
- Aku akan makan solid food. Yup, nasi putih, sardin tin antara favorite aku. Aku akan pack dalam plastik siap2. 
- Makanan ringan selalu aku akan makan gula2 masam or roti perasa strawberi. 
- Madu stick incase for gastrik. 
- No gel, no power bar, no branded product. Perut orang kampung katanya. So i go as simple as i can. 







Minuman
- Air mineral.
- For kafein, aku akan amek Xtra Joss yang dibancuh dengan air mineral atau livita. Selalunya aku suka yg pekat.
- Aku ada amek Carbopro, ini aku akan bancuh dalam air mineral aku. This is good for very looooooongggggg run.
- No coke or any other air carbonate for now. 






Kasut
- Ikut game, kalau road aku prefer seliper or Marrell Minimalist
- Kalau Trail aku prefer seliper or NB10 Minimalist
- Stokin, aku pakai Nike dryfit yang betul2 nipis. 
- So far xda issue pasal blister dah. All goes well. 



Pakaian
- Bergantung pada jenis game jugak. Aku masih prefer cotton dari dryfit. Cotton akau bantu serap and maintain air so core temperature aku akan at par. Kalau dry fir confirm hangus. 
- Seluar, aku masih jugak stick dengan mizuno drylite running short. Amat minimalist.



Hydration beg
- Masih jugak setia dengan Raidlight. Murah, berpad dan to much function.



GPS Watch
- Masih jugak bersama Garmin Fenix for town game. But for any trail aku guna Garmin GPS devise skang. Senang nampak peta besar skit. Bateri pon pakai AA xpayah fikir nak charge. Harga pon lebih murah.




Compression
- Aku jarang pakai compression. Dulu yer, skang dah jarang. Untuk game gunung yg melampau selalu aku akan pakai calf guard after 30KM. Road game memang aku dah xpakai. So far Compressport still pilihan hati. Aku dah guna compressport hampir 4-5 tahun and it work for downhill untuk elevation yg terlampau.

Lelain aku jarang bergaya sangat sebab ..
1. Mungkin aku xberduit kot nak beli barang mahal2 ni.
2. Aku xpasti samaada semua gadget or bende mahal ni membantu dalam performance aku. Sebab to subjective nak judge dari apa yg berlaku pada org sekeliling aku. 
3. Aku lari sebab nak have fun, so kalau travel pon aku nak beg yg habis ringan tuk aku. Pernah masa mula2 lari dulu ikut orang sangat sampai barang mahal tertinggal sana sini and hilang mcm tu je.
4, Aku bukan pengikut any brand secara tegar. Aku lebih kepada kualiti, penggunaan dan harga. 
5. Aku percaya berlari sepatutnya simple dan murah bukan membebankan.

So for future aku xpasti lah sebab aku akan berubah mengikut keperluan game. So you are powered by?

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :