Pages

Race Report - King Of Kemensah Trail 2015


Finally the game is done. So let see some of the fact.

1. 250 registered, 240 start the race and 100% finisher. 
2. We have 5 group of nationality in the game. 
3. We have more runners in 21KM category where it cover 2/3 from overall participant.
4. The oldest participant is 66 yo and the youngest is 19 yo.
5. We have 40 box of drinking water, 10 watermelon, 300 bowl of cendol and 300 pack of Nasi Lemak.
6. The King for this round belong to Bro Puzi Dolah with timing of 1 hour 37 minute. Best part he is already in Veteran category
7. The Queen belong to Kelly Hoh with timing of 2 hours 12 minute.
8. For 10KM, the Men Category crown to Burhanuddin Helmi with timing of 44 minute (this is damn fast)
9. For 10KM Women Category crown to Yap Poh Choo with timing 1 hour 4 minute.
10. 1st time we have VIP in the game.


Actually KOKT is our 1st trail event. So far we only have road race. Seriously there is so much things happen in this game. A lot of new things and it really meaningful. Antara perkara baik yang berlaku.

1. We got to know MPAJ much more closer. Buildup a good relation with them and alhamdulillah they are really happy.
2. We also got to know Penghulu Ulu Kelang, Ketua Kampung kemensah dan Team JKKK. Aku rasa it interesting, sebab depa ada proper hirarki. Dan best part depa ni liaise direct dengan MB office. So masuk kawasan orang kita kne belajar hormat sikit lah kan. Bukan main redah je.
3. We also got to know Zul RD from Melawati 10KM. Good thing about MPAJ, they help us to know each other especially for the organizer yang dirasakan open dan boleh bekerjasama. So more friend, more connection and more things that we can do. 
4. We also get to work very closely dengan JKKK Kampung Kemensah. So far we learn a lot from this process. They are doing almost 1/3 of the real day logistic. Kita xkasi semualah. So far we can say a lot of area can be improve. For them this is the 1st year they are handling such event. Previously they have 2 event with result of problem and we can see a lot of improvement in KOKT. So it learning process.
5. 1st time kita bukak secara official on late registration. Disebabkan nak kasi korang lari jugak so kita bukak tanpa medal. So it good pada yg last minit baru nak decide and please bare lah kalau xda medal. Jangan complain byk sgt. Kalau nak medal, register awal2. 
6. 1st time jugak secara kasar kita implement Bring Your Own Cup/Bottle. Resultnya, trail amat bersih dari start back to finish. It a good start to have such format to educate future organizer dan participant.
7. Kita buat RPC a day before the game till before the game start. So easy untuk participant.
8. No complain about the parking. Kita bukak parking B Zo negara which can cater at least 250 kereta.
9. YB Saari turun untuk game ni. Kita bukan political base game. So sebagai tanda hormat, kita invite dia. Dia really interested. Dia flag off the game, keluar dan pegi rasmikan activity lain dan rush back untuk sampaikan hadiah. Dia boleh mingle dgn all runners, amek group photo and best part dia flag participant atas kerusi je. Seriously kita xaspeck dia akan hadir. Sebabnya dia confirm kehadiran dia amat last minit. Dia xberapa suka protocol. Prefer simple and easy mcm kita jugak. Dia xnak any VIP treatment. Just treat him as simple as we can. No special table, special food, karpet merah etc. Respect. 
10. Kita ada medical group yg agak gila2 kali ni. 1st we have medical personale run together with runners. Yup maybe participant tak perasan perkara ni. Kedua, kita ada medical personal yg duduk dekat CP, best part depa menapak sampai ke CP terjauh. Dan kita jugak ada ambulan dan medical dekat starting line. 
11. As usual we have a crazy V-army team. Kita ada special force yang duk tido di Lubuk Tedung (last CP). Depa naik tgh malam sebelum game, also team di setiap CP yang naik seawal pagi dalam gelap2 menapak ke setiap CP. Dan jugak yang duduk tunggu di starting. Ada yang mai seawal sabtu lagi tuk bantu kita. Awesome team. 

Antara komen2 yang dapat kita dengar.
1. Xda air 100+ dkt CP. Actually mmg xda for this year King Series. Kita kne cut some budget on this sebab harga kita masih sama (more or less) mcm tahun lepas dan harga barang dan perkihitmatan amat menggila sekarang. So rasa xmatikan kalau xdpt minum air sedap. 
2. Xda makan kat CP. Sama sepeti point no 1.
3. Toilet ada satu je. Kes ni berlaku sebab kita dpt maklumat ada 2 set of toilet pada awalnya dari JKKK. So bila kita mai Sabtu tgk ada satu je. So mmg xsempat nak order portable toilet. 
4. Distance xcukup. Actually kita dpt different result dari different gps watch. So it hard to tell the corrrect one. Ada area yg xda signal selalu akan ganggu perkiraan jarak.

Lelain kami tak dengar apa2 komen lagi. We are open for any comment for improvement. So apa yg kita ada untuk KOKT 2016?

Yeah, seems the track is so easy, so kita akan extend lagi jarak dia ke 50KM or maybe 100KM. So let see how it goes.  

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

2 comments :

Andy Jamil said...

I'm one of the peserta 10km..next year bykkn laluan yg ade air..sebab kitorng suke main air..hehe..thanks for organise great event.. BTW king of fraser hill jadi ke?

kuchalana said...

Andy.. Insyallah.. we try not to make it to hard this year.. let c next year..