Pages

Game Report - Mohktar Dahari Cup 2015


Mungkin ada yg akan berkuchalana bila aku buat report pasal game bola kat page ni. Actually asas aku bermula dari bola sepak. Lepas kene reject dengan team project FAM untuk remaja dunia 97. Aku bawak diri dan cari sukan lain yang dapat memuaskan hati aku. So aku terjebak dengan rugby lepas tu dan sukan olahraga dalam masa yang sama. So aku xpyh cover lah citer zaman sekolah ni sebab aku rasa semua tu hanya sejarah masa lampau.

So last week aku turun selepas few years batch aku xdpt nak turun untuk liga haram ni. Mohktar Dahari Cup (MDC) adalah sukan bolasepak antara batch yg diadakan setahun sekali di sekolah aku Victoria Institution. So masa ni lah smua alumni akan turun dan berkumpul dekat padang. Having fun with the game dan jugak masa ni la kawan2 yang takut bini dpt lesen keluar untuk berjumpa dengan kawan2. 


Untuk aku lebih kepada gathering dan not really about the game. Mengikut sejarah, batch aku being a favorite to win at least one category almost setiap tahun. Sebabnya batch aku ni ramai yg main untuk kelab dan state. Even ada yg main untuk Malaysia at certain age group suatu masa dahulu. So kalau main mmg akan mendapat perhatian. Rasanya kami pergi ke final dari tahun pertama MDC ni diperkenalkan dan again either mng atau kalah difinal. Cuma, kami hilang sekejap for past few years due to kawan2 yang sibuk dengan commitment masing2.

So this year, batch kami batch 95 hantar 2 team. Team A yang penuh dengan elitis dan Team B yg main sebagai team geli2. So aku sendiri main untuk team geli2. Xberapa nak layak main team A sbb dpa smua almost super fit. So team B just go for fun, gelak2 dan xda plan nak menang pon. Best part pasal kawan2 aku ni, smua agak 3 suku. Mungkin ramai yg xpercaya, ada yang bertiltle Doctor dan mengajar di fakulti Engineering. Ada Vice President di salah satu syarikat courier terbaik dunia, ada CEO, ada Director, ada kuli, ada biasa2 dan ada yg luar biasa. But bila dah berkumpul, all those title smua hilang and all come as one and jadi xtentu arah jadinya.


Dalam padang, mcm biasa semua bersemangat mcm zaman sekolah but funny part fizikal mmg xmengizinkan. Ada kes sampai retak lutut sebab jiwa terlalu muda tpi sentap bila tau fizikal dah tua. So we really having fun that day.

Team A manage to be in winners group and lost penalty dkt semi final. Agak mengecwakan sebab dalam saingan kumpulan dpa score smua lebih dari 5 gol tiap game. But kalah penalty masa semi. Untuk Team aku, kami mmg purposely kalahkan some of the game so we can go for loses pool. But again nasib xda, we also lose dalam quarterfinal penalty. 

Aku rasa result boleh campak tepi lah. Yang paling penting we really having fun that day. Really hope to see all this crazy people again next year. 

Be Yet Wiser. 

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :