Pages

Saltfish Series - New Year 100

Starter


Another great run i would say. Momentum dari Broga Vertical Run, kita set satu lagi heat run. Kali ni kita lari around Putrajaya. Using almost 80% Putrajaya 100 route and sikit pengubahsuaian. Idea to run tahun baru ni terhasil dari keadaan aku yg masih xbetul2 recovery dari torn calf yg aku face sebelum Craze Ultra in 2014. Which mean 3 month back. Aku dah start balik with small run in December but dari tuan doktor, torn yg berlaku sebabkan berlakunya weak muscle pulak lepas tu. 

So kalau aku lari lebih 10KM, ankle aku akan bengkak dan sakit dari bahagian torn tu sampai ke tapak kaki. Dia selari all the way, so conclusion dia aku kne go easy in my running for now. Sepatutnya aku lari 200Miles in SG as part of my 2014 plan tapi disebabkan issue ni aku revise balik plan aku. So aku set satu simple format run the same day dengan SG200 Miles. 
Finisher Item

So 10 orang muncul pagi tu to have fun in Putrajaya. So arrangement simple. We will run all the way 100KM. 24 hours cutoff. 2 support car yg akan berada tiap 5KM. Fee RM50 untuk makan dan minyak keter support car. So kita jugak ada 1 guy on bike. 

Masa start je dah terpecah 10 orng ni ke 2 kumpulan. Satu fast group dan 2nd slow group. As usual aku become sweeper. Nothing much happen, all manage to cover more then 50KM in this edition. Aku reach core island balik at 12.30am. Masa ni aku ada balance 7 jam lagi tuk cover 20KM. Lepas aku lepak borak2 ngan pak guard watergate and Renee. Then aku decide cukup lah kot. So aku just melepak je kat situ tunggu yang lelain habis cover core island. 
Azfar support crew 2 roda

At that point body and mind still strong even aku leh lari at 6 minute pace the last 14KM before reach 80KM. Nothing to prove but i am really having fun. Post game pon aku xface any issue and aku still boleh kayuh and do some other activity after that. Best part bengkak xda kat angle aku. So hope 2015 i can go far as a plan. 

Runners
100KM - Hui, Ishak dan Bismi (virgin ultra terus buat 100KM)
80KM   - Arman and Gaz
65KM - Man
60KM - Renee
55KM - Lina
53KM - Ray and Khairi

Support crew
Car A - Zul
Car B - Zaini and Marlina
Bike - Azfar 
Waterstation

It such a fun event sebab all come leisure and enjoy the pain without any complain. No marker, no medal, no finisher T and it totally ultra satisfaction. 

So next one.. 200KM.. 48 hours.. loop in February.. ada berani..

More picture and report can be seen here..

Team Pacat Album

Azfar Album

Marlina Album

Lina Kamaruddin Album

Renee Tan Album

Marlina Blog

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :