Pages

Race Report - Penang 100 (DNS)



Aku mmg dah prepare for this game sometimes oledi. Secara dasar this game is part of my bigger game in next 2 weeks. So mmg aku schedule training aku properly. Walau sesibuk mana pon aku akan tetap cari masa tuk training. Things happen. Seminggu seblum game, office mate aku mtk cuti the same week for penang100. Ada emergency. Nak jadi xbest minggu ni ada 4 project to deliver. Sabtu ada 2, ahad ada satu dan pagi senin ada satu.

So aku xda pilihan selain dari DNS the game. Secara dasar aku mmg amat kecewa but aku percaya things happen for a reason. So aku layan kekecewaan aku dgn plan to have a long run jugak dkt UKM. Alhamdulillah aku dpt cover 50KM on that day. Rasa cukup lah kot at least ada some long run.

Untuk Penang100, aku dengar the route agak tough. Ramai yg dnf sbb xmeet cutoff. The tough part start from 2nd leg onward which start at Balik Pulau. Aku dah recce route dia masa Raya ritu dan amat yakin tentang cabaran yg ada. Sebab tu aku go for very comprehensive training but aku xdpt nak muncul. So what todo. 

Insyallah ada rezki, aku akan cuba tahun depan. 

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

2 comments :

Mohamad Firdaus Bin Musa said...

Salam Bro. Takziah atas DNS utk Penang 100.

Actually saya new runner. Baru nak berjinak2 dalam dunia larian. Weekly mileage pun 30-33 KM je.
Nak tanya bro ada tak buat group run yang boleh saya join? Tengok bro buat LSD 50K, kalau dapat join halfway pun jadi ler, 50K tak mampu lagi. He3.

Lagi satu, saya ada tengok anak bro pakai hydration pack time hiking Broga. Nak tanya mana nak cari yea barang2 tue? saya ingat nak cari satu.

Kalau boleh dapat contact details bro pon ok gak.

Ini contact details saya,
Firdaus Musa
010-462 8023
Semenyih, Kajang.

kuchalana said...

Bro Firdaus..

Ada byk group.. kau boleh tag aku kat FB.. Arman Arshad.. or can go to my team.. Team Pacat.. group ni selalu ada buat trip and training.. more detail kita boleh borak kat sna..