Pages

Race Report - Larian Pengguna Sepang 2014

Ehh.. kakak menang ke? Soalan pertama dia masa sampai finishing...

Aku dpt tau pasal game dari member2 BMB Riders. Dpa post dalam page depa few week back. Lps aku berkira2 dgn jadual aku n anak2. Aku plan to enroll. It not for me but for the whole family. Aku terus PM organiser and register for me, Suzi, Kneth and Adam. Kakak dan adik will follow Suzi sbb dpa kecik sgt lagi.

Actually ni 1st event dari KPDNKK Sepang. It free event dan berjarak fun run. So sebab dekat dgn rumah aku rasa no harm to try. Pagi kejadian, dpa kata boleh register lagi so Suzi register pulak untuk kakak. So Kami smua jadi peserta halal. Kategori yg ada is 7KM Men Open. 5KM untuk Women Open, Boy and Girl bawah 18 tahun. 
Coach tgh membebel..

Untuk Kneth dan Adam depa akan pi for 18 tahun kebawah lelaki dan Kakak pegi 18 tahun kebawah perempuan. Actually kategory lelaki dan perempuan open agak ramai. Untuk budak sekolah aku tgk pon agak ramai. Total smua participant aku rasa ada la dalam 500 org +-. Untuk scale mcm ni aku rasa amak baik. Actually aku and Suzi put some expectation pada Kneth sbb dia ada training compare dgn yg lain2. Coach Suzi yg training dia but overall Kakak pulak yg menyerlah kali ni.

Kakak lari sama2 dengan Suzi which Suzi pace dia all the way dalam category budak skolah. On top of that Suzi tolak stroller which Aisha ada kat dalam. She manage to finish this 5KM distance very fast. Dgn route yg berbukit2 dpa dpt habiskan in 30 minutes. Kakak kat belakang 3rd runner (aku rasa umur dalam 15 tahun) cuma 15 meter. So dia dapat no 4 dalam category budak pompuan bawah 18 tahun. Agak impressive.
Ingat dapat TV Kapal layar.. hamper pon jadi la..

 Aiesh pon nak warm up..

Untuk Suzi she just put this as part of her training. Kneth dan Adam sampai not bad. Timing still masih bagus which sub 30 minutes but kategori dpa ni ramai giler budak2 yg laju2. I still say they are doing good. Untuk aku, aku manage to get no 11. Xda plan apa pon, aku just nak try to get at least better timing dari game2 pendek aku sblum ni. Alhamdulillah aku manage to get my PB in 7KM today (anyway untuk seminggu ni aku pecah all my PB, 3KM, 5KM, 7KM and 10KM.. aku akan cover this in my next entry). Bukan apa, aku saja nak slow down in game dan learn and back to my basic.

Masa sampai Suzi bg tau aku ada ppl keliwon. Actually overall aku no 7 dari awal start lagi. Route dia panjang so nampak sapa kat depan kita. So masa aku sampai dpa kata aku no 11. So bila aku tgk balik mamat yg dpt no 7-10 smua aku xnampak masa lari td. Aku xterkilan pon sbb game free so what we aspect. Cuma people will always take for granted dan keadaan mcm ni agak xberapa sihat. 
Coach bangga je..

Pacat Junior

Overall aku kasi thumb-up pada organizer. Simple dan padat. Siap ada kambing golek dan lunch lagi. Masak lomak daging salai ok. Susah nak dapat. Ada 35 cabutan bertuah dan volunteer pon friendly. So it really2 fun run and we all made it the whole family. 

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :