Pages

Race Report - Back To Endurance 2014



Last year Suzi lari game ni. She manage to clock a good mileage in this game and best part she did backtoback with me in 40 days. This year dia xnak lari sebab mmg this year kami akan go for selected game je. Xboleh nak kejar byk sgt game sebab komitmen lain. Actually both of us very busy with work and business. Suzi did run her own kedai serbanika dan agak terkuchalana jugak la dengan jadual business dia ni. Aku pulak mmg kerja xtentu masa. As IT profesional and support regional office mmg menuntut komitmen yg agak tinggi. Byk kes jadi bila enroll aku xdpt nak lari disebabkan panggilan kerja. 

So on Friday, few day before the game aku tgk xda weekend activities. Lepas borak2 dgn rakan2 KETUM ULTRA (aku akan cover later pasal kumpulan radikal baru yg telah berada didalam pasaran ni), dpa ada yg enroll dan ada yg berminat nak enroll last minit. So aku pon berkira2 tuk enroll on the real day. So aku plan tuk set Team PACAT camp as usual dan lari at the same time. 

Nak jadi hal, pagi ahad tu ada pulak emergency which mak aku ngadu pening2 kepala mcm nak pitam. So aku bawak dia ke hospital dan it drag me few hours. Nothing serius it just a matter of makan dan rehat only. So pagi tu dalam jam 8am baru aku dapat bergerak. So lepas berkira2, mmg aku xkan sempat untuk enroll dan lari.  Jadi aku just go tuk support mana yang mampu.

At the venue, meet familar faces. Aku n Suzi setup Pacat camp and enjoy the crowd. Route dia dalam 2.3KM, smua berpokok except satu kawasan dalam 200meter tidak berpokok dan best part kawasan tidak berpokok ni jalan dia dalam pembinaan so berbatu2 dan tidak sekata. Aku perhatikan, participant agak kuat2 tahun ni. They start very fast dan some of them keep moving very strong until the end. Ada pulak masuk tghhari je terus kaput. Aku rasa it up to asing2 punya strategy, maybe nak kjar more mileage bila belum panas. 

Ada beberapa orang yg rapat menjadi perhati aku dalam game ni. Aku state nama depa kat sini, Bro Zack, Man Syukor, bro Fuad, Marlina, Razinah dan Guy. Dpa ni dalam transisi untuk beralih arah ke ultra. Secara jujur they are doing well with  good mileage for each of them. Lebih menarik Man Syukor aka Man Ketum pecah dara buat ultra in this game. He manage to do his 1st FM last week in Melaka Marathon dan clock 62KM in this game a week after that. Awesome backtoback. Aku percaya it a good start for him dan good exposure for more game in the future. 


So far game ni adalah good platform untuk mereka2 yg bernafsu untuk mencuba perkara baru. Ultra game dkt Malaysia ni agak baru dan game agak limited. Dgn game2 mcm ni people ada ruang untuk mencuba. So pada yg dpt good mileage smlm, tahniah. Enjoy your running high. For now, execute your post game plan.

Big thanks dan congrats's pada
1. Organizer dan kuncu2nya..
2. Pelari2 yang sanggup berpanas dan menyiksa diri semalam.. jauh xjauh.. terbakar xterbakar.. anda tetap hebat sebab berani untuk enroll dan lari..
3. Mereka2 yg tergamak singgah ke camp kami dan menghabiskan makanan yg ada.. anda cool.. moto kami.. make sure habiskan smua dan pastikan tiada yang tinggal kecuali plastik sampah..
4. Supporter dan juru photo yang sama2 membakar diri dan membuat sampah semalam..
5. Pembekal2 makanan yg sanggup meletakkan makanan mereka untuk dihabiskan di camp Pacat.. aku rasa anggur yang paling cepat habis semalam..
6. Sesapa yg tegur aku semalam dan berlabun tentang larian.. ambil yg baik dan yg xbaik jadikan pelajaran.. 
7. Pada yg cuba untuk tegur tapi perasan aku buat2 busy.. jgn malu.. cuba lagi lain kali.. aku xsombong tpi mmg aku busy..
8. Pengetum2 tegar yg muncul semalm.. Bro Zack.. Man Syukor, Zaini, Azfar, Zinov dan Zul. It another learning process.. 

* Picture taken from MovingOnAC and Run&Explore

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :