Pages

Siapa Mikael Zinov?


Actually aku dah lama nak cover pasal Team Pacat ni. Tapi xberkesempatan lagi. So lepas event zinov semalam, aku rsa this is the right time to write a bit about people behind Team Pacat. Hari ni aku nak cover pasal Mikael Zinov dulu, our youngest buddy in the the family. 

Mikael Zinov?
Actually sebelum zinov kawin lagi dah ramai tanya aku pasal dia. Cucuh angin lah dalam erti kata lain. Mamat ni nama macam org belah2 Bosnia or Rusia sana. Actually nama sebenar dia Hairi Razman. Berusia diawal 30an. He come from IT background and running his own IT business. Baru je bertemu jodoh. Mikael Zinov ni sebenarnya nama seorang dari pendidik dia sebelum ni dan dia suka nak gunakan nickname ni. So aku rasa sampai rini ramai yg kenal dia sebagai Mikael Zinov je or in short ZINOV.

How we meet?
Sebelum ni Team Pacat run a lot of hiking trip. Beside that kami pon ada buat few  running event and exploration. Jadi satu hari Zinov terbaca blog aku ni about a trip ke Taman Rimba Alam. Dari situ dia ikut trip2 kami yang lain. So dari situ berkembang biak lah pergerakan kami. Dari running buddy sampai la dia involve dengan Team Pacat secara langsung sampai ke hari ni. 

Banyak idea2 giler kami kongsikan bersama. Senang actually sebab kami ada same passion. Kami bertiga dalam bidang yg sama, IT dan kami juga giler dgn outdoor especially extreme dan ultra running. 

Zinov actually dah mula trail running sebelum ultra trail jadi popular kat Malaysia ni. Dia mmg strong in trail running and best part dia ni minimalist runner. Aku learn a lot about minimalist dari dia sampai aku change to minimalist sampai ke hari ni. Kalu korang baru nak kenal solomon beg, dia dah pakai sampai koyak rabak few years back. Cuma aku yakin dia xda kaki untuk berlari so dah jodoh dia dgn kami.

So alhamdulillah, smoga persahabatan ini terus berkekalan hendaknya. 

Selamat Pengantin Baru bro.. Semoga kekal ke syurga...

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

4 comments :

Mikael Z. said...

terima kasih team pacat sudi bagi ruang untuk berlari bersama.

Kam said...

Patut highlight ni ditulis sebelum dia ada jodoh dulu.. Hehehe

kuchalana said...

Mikael Zinov... jodoh kita bersama..

Kam.. sbb tu dia kuar selepas kawin... lol

eezard_vazz said...

Fuhhhh entry nih ditulis dengan sepenuh jiwa nih.... Barula ramai orang tahu siapa Zinov sebenarnya... Dah macam rancangan game Joe Jambul dah.... Nice name untuk super ultra heroes Zinov nih! Selamat Pengantin Baru bro! Keep on inspiring....