Pages

Putrajaya 100 - Race Review



Seperti yg aku janjikan sebelum ini lps ja KOBL we are going to open the registration for our next game iaitu Putrajaya 100. Untuk rekod game ni telah dirancang dari tahun lepas selepas P50K. It just cakap2 dari kami bertiga in Team Pacat. Macam biasa, lepas ja cakap2 kami terus come dgn plan and decide the date and proceed. Xda fikir lama or buat2 fikir. 

So masa sibuk dgn KOBL in April, kami dapat surat kebenaran dari Perbadanan Putrajaya untuk proceed dengan game ni. So cop halal dah dapat, for now we pending the rest of teh process sampai la KOBL habis. Xnak la pulak nampak gelojoh sgtkan. We just share minimum info pada public just to make sure they aware on the date. 

So apa ada dalam P100 ni. Aku bagi ikut point2 dibawah.

1. This is total road event.
2. Distance yg ada dari 100 batu atau 160KM, 100KM, 78KM dan 52KM (fun run).
3. It no frill concept. So finisher pack and event-t come separate from fee. Why we do this? Sng je, xsmua org nak smua mende ni. Ada yg datang mmg nak berlari je. Lagi satu, kami xnak pening on ppl yg claim finisher item ni masa kat finishing. If you want you buy your glory. Kalau la kata DNF, it up to you kalau nak declare or wear the finisher item. Our game is simple, it up to you on how you want it to be. Not us to decide. 
4. They will be a pacer format for 100KM and 100miles. So pacer ni kne by foot. So korang boleh la lari together2. Ko ketuk dia.. dia ketuk ko. Fee for pacer already come in participant fee and pacer not entitle any finisher item. The reason kami buat concept ni is, 
  - Kita nak encourage running couple/partner in running.
  - Kita nak participant ada extra "will" bila berlari berdua so boleh minimisekan any issue. 
5. Kita kasi flat on cut of time for all category which is 30hours. So yg xpernah buat 50KM, 75KM and 100KM korang boleh try cause the cutoff time is leasury. Org kata kalau jalan pon insyallah sampai in 30hours. Only that korang kne plan properly the training.
6. Slot really limited. Kami xnak amek to much risk kalau participant ramai2 ni. 

So this is another developtment program dari kami. Fee aku rasa okay la dgn current price yg ada dalam ultra scene in Malaysia ni. Lagi pon it 30 hours event. Logistiknya mmg besar. So we hope participant will read the overall package before nak bercakap bukan2. 

Satu lagi aku nak ingatkan, this game bukan game grand. So don't espect ada gendang, bunga api masa starting or finishing. Kmi cuma sediakan platform for runners to see their limits. So if your dare to take the challenge, enroll and train for that. Learn how to prepare yourself and be matured. 

Do pm us if you face any issue.. payment gateway ke.. syarat2 ke.. we try to be more flexible kalau ada yg betul2 nak enroll tpi xcukup syarat. So kalau dah enroll, you have 6 month to training. Mmg terlalu byk masa. So let enjoy the pain. 

Registration link 

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

3 comments :

Bunny B! said...

52 km Fun Run...tak bleh blah

RaYzeef said...

saya misti piley!

kuchalana said...

Bunny B... 50KM is new fun run today... lol

Ray.. tq bro..