Pages

Race Report - Pisang Relay 2014


Dari review last game ni agak happening. So disebabkan aku xda byk game tahun ni, so aku enroll this game for the kids. Jadi April will be the kids month which dpa patut lari Mt Bujang and Pisang Relay. But things happen Mt Bujang xdpt nak turun sbb aku kne kje minggu tu. So tinggal Pisang Relay. 

Actually aku agak sibuk bulan ni. Dgn KOBL punya activity, mmg agak kuchalana dibuatnya. Lps ja KOBL selang sehari aku kne fly ke SG for some work related. Aku balik Friday and weekendnye pulak ada Pisang Relay. So disebabkan aku dah commit dgn anak2 aku, so the game is on. Sabtu pagi tu ada pulak hal kat opis so aku kne masuk kejap. Lps opis baru aku ada masa nak intertain anak2 aku. Jadi ptg tu aku bawak dpa dinner and sambar kasut baru untuk kakak which kasut dia dah xmuat.



Punya busynya aku, lps dpt kasut kakak, turun Putrajaya pulak for KOBL post mo-term and acc closing. Aku turun naik basikal ja seems kereta aku kat bengkel. Nak kacau kete Suzi kesian pulak sbb dia pon sibuk ngan hal kedai2 dia. So stim jugak la, kayuh sorang2 ke Putrajaya. Dpt la 25KM. Aku sampai umah dkt kol 1am. By 5.30am dah bangun. Mmg sedap la, dah le penat sminggu kat SG xhabis lagi, kene pulak weekend backtoback. 

Kmi sampai Bukit Jalil at 7am. Amek bip and prepare the necessary. Actually mood aku xberapa nak sampai pagi tu. Anak2 aku smua bersemangat giler especially kakak. Plan budak2 ni simple je. Just finish it in what ever it take. Aku sendiri akan pace dpa if necessary. So Adam will be 1st runner, Aaron will go be 2nd runner and Aida last runner. Actually aku silap baca info. Aku ingat dpa kne lari satu loop je. Rupanya 2 loop. So sorang kne cover 6KM. Aku just realize ni masa lari dgn kakak. 



So at this point aku kne tune balik kepala dpa supaya xnampak distance tu. Sebabnya kakak xpernah go beyond 5KM. Aaron and Adam pernah go for up to 10KM. So aku pace each of them dan each of them ada macam2 ragam. Aku just share ngan dpa simple plan. Naik bukit just fast walk, turun and flat road lari. So for Adam, dia paling banyak songeh dalam 3 org ni. Jadi aku kne mainkan mental game supaya dia boleh sustain the game. So dgn dia ni aku tekankan kejar tiang lampu. So he manage to handle the situation. 

For Aaron, dia ni macam ribut. Dia akan lari laju2 and walk for a while and continue lari lps tu. So aku sendiri xdpt nak kejar dia. So aku biar ja dia pegi. Aku polo dari belakang je. He also manage to handle the distance. Untuk kakak, dia ni nak berlari je so aku risau dia xleh nak handle the distance. Aku plan untuk dia kejar tiang lampu supaya dia xbonk terus. So aku keep talking dgn dia. Aku encourage by tell her yg dia akan potong uncle and untie dpn dia. So slowly dia run and walk and potong org2 dewasa dpan dia. Yup she very proud by doing that. Budak 8 tahunkan. 



So dgn smua trick ni dpa smua manage tuk habiskan game ni. 6KM for each of them + hilly route + kids team run in kumpulan dewasa + not the last team to finish it. Aku nampak dpa very happy lps habis. So balik tu aku blanja dpa taufufa as a reward. So overall..



Kids
- They need more training.. especially Adam..
- They need to involve with more games.. this will help them to learn on how to handle the game properly..
- Secara dasar.. dgn minimum training.. it still okay pada aku but for future they need intensive training..

Organizer
- It a good fun run event and i believe participant should treat this as fun run. Byk pulak serious faces masa game ni. Relax brother.. brother relax..
- I think at start/transition area mungkin boleh kawal in future. There is to many people and there is a case yg berlaga sama sendiri..
- Maybe we can have a category like all kids team.. or all untie and uncle team.. or family team.. 
- Overall smua dicover dengan baik.. air.. makan.. smua cukup and i think one of the best relay event so far. 

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :