Pages

Race Report - Malaysia Women Marathon 2014

At RPC with all the girls in the house
MWM dah masuk tahun kedua this year. So momentum dari objective yg sama membuatkan edisi kali ni lebih nampak berbeza dari tahun lepas. Untuk kami, ada few story pasal this game yg aku nak kongsi. Actually aku nak ke TransLantau this year. That is my plan in 2014. But aku cancel sebab menghormati permintaan Suzi untuk run MWM yg jatuh pada minggu yg sama. So we enroll MWM.

But things happen. Nama aku xkuar dalam email confirmation Suzi dari MWM. She face issue untuk daftar aku as a pacer. So lps email and few process xberjawab dari MWM so aku just bagitau Suzi, u just run the race an i will support you all the way route. So the plan is i am not going to be a pacer. So aku xpasti system or maybe some communication issue happen with organizer.
Muka semangat smua

With Yahya orang kuat Kuching Running Group

Suzi agak kecewa sebab she really want me to run with her but things happen. So lepas Nuang Ultra, jerebu pulak jadi. So she can't continue the momentum. At this point dia dah give up. Kne plak masa ni dia pon agak sibuk dgn process renovation kedai baru dia. So she decide not to run MWM a week before the game. Aku just diam ja sebab probably some physiology issue. 

The haze getting worst sampai la a day before the game. So masa RPC, we meet up dgn Amy n Zul. Makan2 and mingle around. Masa all the way balik, aku tanya dia lagi, dia nak lari ke idak besok sebab cuaca pon mcm dah okay. Masa ni Suzi tanya aku nak pace dia x? Aku ckp, now it not a good time to run without bip. Byk issue happen recently and aku rasa better to show good ethic and example. Walaupon aku kenal the MWM RD personally, that is not a licence for me to brake the rules. So aku ckp aku akan tunggu dia kat mana2 simpang and support her but not being pacer. Probably i will come with my bike. 


The Running Couple - Australia and Malaysia

So Suzi ok with the arrangement. So mlm tu kmi terus ke Shah Alam lps selesai smua hal kedai. Kami tdo dalam kete je. But around 3am aku bangun. Aku tgk kawasan parking tu dah berjerebu balik. Aku ingatkan kabus lps ujan, rupanya jerebu. So kami siap2 and will decide again at starting line. Dah sampaikan, dgn all this drama xkan nak balik. So kmi lepak and mingle around. 20 minutes before the race, Karen inform that this game will change format. It will not be a game but just a fun run. Due to haze condition, it can't go as competitive event. So sapa2 nak lari boleh lari or sapa xnak lari boleh decide not to.

So kmi decide to walk up to 1st waterstation and turn back. Aku rasa not worth to push up to 42KM dgn keadaan mcm ni. Kene ingat, game will always be there, nothing to prove la. So we just walk and turn back. Kami melepak kejap sampai jam 8am and make a move home lepas tu. But aku agak kecewa jugak la with all this drama dari TransLantau decision sampai la post game. But aku percaya things happen for a reason. So we just follow the flow.

For now organizer dah buat terbaik just to make the game berjalan.. but again things happen... hope Karen xserik to have it for 3rd edition. 

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

2 comments :

azrul said...

tkper bro..bukit-bukau lantau setia menunggu mu..next year boleh beraksi...hahaha

kuchalana said...

keciwa bro.. ko dah sudah... turn aku next year la.. lol