Pages

Race Report - Cyberjaya Resolution Run 2013



Seminggu sebelum ke Beaufort, Calvin, my barefoot buddy yg selalu lari dkt Tasik Cyber tag aku dkt page Cyberjaya Hub. So aku tgk date tu mcm cantik je. Lagi pon aku kne ada consisten mileage before Vibram100 Hong Kong in January 2014. So no harm to go for some recovery or fun run. 

Game ni mmg simple. Fee RM10, distance 10KM and 5KM. Ada goodie beg and 500 limited T pada yg awal je. Registration boleh dibuat sampai real day. Hadiah agak tinggi which is RM1K and boleh nampak la kumpulan2 Kenya muncul. Cabutan bertuah pon agak besar which from RM100 to RM4K things. So participantion aku boleh kata dekat seribu orang jugak la. Dari maklumat organizer, plan asal depa event ni untuk warga cyber je. Disebabkan xmendapat sambutan, so dpa bukak pada public.
Familiar faces.
Aku amek half day ritu sebab game ni jalan at 4.45pm and kmi kne ada kat sana at 4.00pm. Mcm biasa nampak muka2 familiar that day. Untuk aku, hamstring aku masih lagi ada sengal2, so aku plan just go with easy pace je. Dah nama fun run so i will go as fun as i can. Nak jadi lagi best at 3.30pm hujan turun agak lebat. So aku rasa ramai berkira2 how to go about this sampai organizer ping in FB kata kalau lebat dpa akan postpone. For me, jalan je, apa ada hal ribut2 ni. Lol.
KK... win the men best dress..
By 4.45pm, hujan agak reda tapi masih gerimis. So kami dilepaskan dalam keadaan yg basah. aku mcm biasa just start slow. Masa sampai kat simpang 4 Shafbery aku nampak smua terus, dalam hati kata, ni dpa dah salah jalan ni. Sebab kalau depa terus ke Sport Arena tu sana jalan mati. So aku just go slow and snap gambar je masa ni sebab aku yakin confirm dpa akan uturn. So tgk lps tu ada group motor from organizer mai kejar runners suh uturn. Can aku dah ckp, patutnya kat simpang tu turun ke bawah. Ni perkara selalu berlaku.

1. Yg so call elite dan laju2 ni selalu xbaca map. Byk kali berlaku. Dan best part yg belakang semua polo.
2. Yg organizer patut simpang2 penting letak la marker or at least someone tuk direct runners.

Bila uturn ramai elit yg menyumpah, aku senyum je le. Maybe itu beza "Jogger" and "Joker"...lol.. Opss.. Silap topik. So aku just turn and go with slow pace. All the way aku xface byk issue. Sedap berlari dalam hujan sebenarnya. Organizer ada provide WS at every 3KM. Ada satu kes, satu budak lelaki tanya aku, ini kategory apa? Aku ckp 10KM, then aku tgk bip dia. Laaa.. dia 5KM punya kategory. Dia ckp, mampos aku.. xpernah lari 10KM pon sebelum ni.. Aku just encourage dia tuk cuba untuk habiskan... Just run walk, target WS at each 3KM and he manage to finish it. Tabik spring untuk anda yg aku xtau nama.
Mcm2 ada kat Cybet Jaya ni...
Route dia, just pusing sekitar Cyberjaya je. Aku reach the finishing in sub 1 hour for 11KM +sesat +berhenti amek gambo selalu + encoureage some of the runners. Xda sakit2, xda penat, xda lecet. Smua terkawal. So this probably my last game for 2013.  

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

6 comments :

Amilita Zaini said...

Wah laju lah anda! Macam seronok je tengok uols dlm gambar kat FB.
Macamana takde markers or marshals kat simpang penting tu...nanti ai bagitau bos cyberview s/b hahaa...! Hubby's cousin tu.

kuchalana said...

Milly... that guy very young (Nadza cousin tu)... anyway.. bukan salah dia... rasa depa appoint event organiser.. but for me.. RM10 fee and ada hadiah 1K... mmg ramai la elit muncul... rasa communication issue kot...

Amilita Zaini said...

Yup extremely low fee but big prize money...memang lah kan. Eh ye ke young? 45yo, baya Nadza. Tapi I rasa Nadza lagi nampak muda dari cousin dia hahahahaaa *sshhh*
And he's a marathoner too. Sub 4:30 punya timing.

kuchalana said...

Muka dia mcm anak2 kecil... hahahaha...

lina said...

Silap jauh.

Kalau tak, dengan race fee yg best, boleh register lambat bagai... I pun nak masuk gak. :P

kuchalana said...

Kan... patut byk event kne wat mcm ni... balik mcm zaman2 sebelum milenium.. fee minimum.. all minimum.. kita just nak lari je..