Pages

Pre - TMBT100 Ultra Trail 2013



Yeh, my fokus game akhirnya muncul. It about 2 days to go. 

Perasaan?
Tidak lah seexcited masa register dlu. Now dah cool down. Mood pon xlah sefocus seblum ni. Kojo pakcik bertingkek2... xsenang hati nak berlari.

Preparation?
Not really specific. It more about consistency and building up a base. Aku tau base aku xkuat tapi bernafsu besar. So aku just focus with that. More HIIT for this past 6 month. Small mileage, speedwork and consistence. LSD is more on games. 

Strategy?
So far aku nak habiskan game ni with minimum issue. At least sampai in 30 hours. Try to go fast for down hill and jalan lurus. Speed/lenggang kangkung naik bukit.

Refuel, aku just bawak honey stick, some bar, gel, dried fruit and electrolite pils. Aku akan try to refuel sekerap (small portion) yg boleh just to make sure energy level up to par. 

Futher aku try to get in partner, so xpasti kalau ada org nak pace ngan aku. Plan aku just go with 13 minit pace/KM max. Agak slow so xtau sapa yg mampu nak berteman dengan aku. But in case i go alone, insyalah aku dah prepare paku and bawang putih.

Main concern?
Cuaca - Mengikut pengalaman aku, siangnya panas agak mencengkam but dingin kat Kundasang ni. Malam pulak pernah drop below 10' so that is one. Lagi satu rasa skg ni musim hujan, so jalan boleh jadi lecah gile2, tanah runtuh, sungai air akan tinggi. 
Route - Elevation agak bernanah, so xtau jiwa ini cukup kental ke idak.

Harapan?
Tinggal harapan je lah... hahhahaa

So all the best pada kaum2 yg akan berjuang wekend ni either TMBT, SDU or apa saja la. Go and sabun it hard. And jangan lupa bawak paku.


kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

2 comments :

@nannoor said...

all the best arman & suzie.
Good luck!!

kuchalana said...

tq nannoor