Pages

Race Report - Chap Ayam Relay 2013

Team Pacat
( En Zul not in pic, dia yg amek gambo)

Finally event ni dpt dijalankan. Klu ikutkan event ni patut jalan bulan lepas and probably my 1st event in 2013 tapi kne tunda due to rally happen in KL the same day. So depa postpone. Dari maklumat kawan2 yg dah lama berlari, Chap Ayam Relay ni dah masuk 2nd edition. Dorang buat 2 kali setahun. So aku terlepas 2011 edition sbb masa ni aku baru mula berlari so masih naive lagi. 
Tuan pengerusi senyum sampai telinger.. Smua PB..

Adam and Yim
So pagi tu we meet up kat Padang Merbuk. Kli ni Team PAcat hantar 3 team. Boleh kata kontigen besar la jugak sbb sblum ni kmi hantar selalu 2 team je max dalam any relay game. So yg involve

Team Pacat Muslimin
- Syam
- Ilma
- Apex 

Team PAcat Muslimah
- Mimi
- Aznur
- Mimi

Team Pacat Family
- Aku
- Akil
- Kneth

Klu ikutkan byk Kuchalana dalam arrangement tiap team ni. Apex kne ganti Izwan which xdpt hadir pagi tu. Aznur ganti Suzie which mmg nak kasi muka baru beraksi. Kneth patut xberaksi sbb demam tapi last minute Adam sakit perut sbb nak memerut, make things worst toilet xbukak. So xnak siksa dia Kneth kne jugak beraksi. Aku pulak patut xberlari sbb nak pace anak2 dalam Tea m Pacat Family tapi kne gak lari sbb smua mcm2 ragam pagi tu. Plan aku just to make sure Team Pacat Family habiskan larian and klu xdpt no last itu dah kira dasyat sbb dalam team aku smua kanak2 yg suka bermain api. 
Makcik2 happy bergosip
At finishing with Akil..
So ngam2 at 7.30am kmi dilepaskan. Plan aku mmg nak try tekan berapa laju boleh in this game for 3 loop. So 1st time dalam hidup aku aku duduk depan masa starting. Serius aku xface any issue all the way route. Aku manage to clock 17minit which maintain pace 5-6/KM for 1st loop. 2nd loop turn Akil. Actually dari pagi dia buat drama sbb dia mmg slalu ada morning blues. So lepas Amy pujuk2, dia ok tuk lari. Dia xda byk mslh pon. Aku keep talking dgn dia supaya dia xrealise the distance. Masa naik bukit kmi fast walk and masa turun kami lari. Aku ajak dia main kejar sign board and pelari depan. Syok dia bila dpt potong org depan. Futher runner2 lain keep encourage dia so dia keep moving. Best part bila ada cameraman ja gaya berlari terus tukar mcm pro. He manage to finished 3KM in 27 minutes (pace 9/km) which pada aku cantik dah tu. Then Kneth take the batton. 
Depan skali kaw..
He always improving.. I believe he need real game to prove it
Actually aku xaspect dia akan lari pagi tu. Dari rumah dia mmg nak ikut and nak lari. Dia siap pakai baju lari lagi. Mungkin rezki dia bila Adam perut meragam. So bila aku and Akil sampai aku terkejut tgk dia dalam batton area. Siap gaya nak lari 100meter lari. Dia dpt batton, terus dia pecut. Skali lagi aku terkujat. Aku xkejar dia tapi aku bypass jalan tu tuk dptkan dia. So aku biar dia laju sampai 1st hill. Kat situ aku suh dia slow down and kat tgh2 bukit kami berjalan. Semangat dia lain mcm pagi tu. So aku impliment yg sama apa yg aku buat dkt Akil. Aku xnak dia pengsan plak sampai finishing. Aku yakin dia boleh laju tapi body condition kita kne amek kira + dia amek heavy ubat pagi tu. 
Team Pacat Muslimah
Team Pacat Family

Team Pacat Muslimin

So dia xda byk mslh, cuma aku keep remind pasal tempo run dia. Dia xconsistent sbb dia xtau mana nak laju and mana nak slow. Budak muda, mmg dpa push sbb badan sedap. Ni perkara2 yg aku nak dia perbaiki, dia laju, ada badan, ada kemahuan dan aku yakin dia boleh pegi jauh. Cuma kne ada guide. So kmi sampi finishing in 23 minutes which 7-8/km. Total timing is 67 minutes  and yg lebih baik, kmi bukan team yang terakhir. Team Pacat Muslimah sampai a bit behind us (dan bukan yg terakhir) dan Team Pacat Muslimin sampai 7 minute depan kami. 
We are running everywhere.. 
Team manager happy je aku tgk sbb smua PB in this event + berjalan lancar. Untuk aku, aku cover 9KM in speedwork. Klu aku maintain dgn pace 5-6/KM aku boleh cover sub 1 hour in this hilly route. Wowwwwwwww.. actually it just to prove my new training regime and a lot of improvement so far. Orait, overall aku puji AKi n Team Chap Ayam yg organise event ni. Smua berjalan lancar except toilet. Aku rasa ramai yg complain pagi tu sbb toilet xda. Dari mulut Aki sendiri, dpa dah call and inform org yg jaga toilet kat Padang Merbuk tu but xmuncul2 dia pagi tu. So it more on communication issue dan insyallah boleh diperbaiki lagi tahun depan. Aku and Team Pacat amat berharap game ni akan dibuat tiap2 tahun. This is another good platform untuk melahirkan pelari2 remaja.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

2 comments :

Matjoe said...

fun outing that is. congrats team pacat

kuchalana said...

Tq Matjoe..