Pages

The Sabun Series



Mungkin ramai yg tertanya2 tentang aku, kawan2 dan sabun. Pada yg skima, mungkin bunyi dia agak lucah dan melampau. Tpi bagi mereka yg rapat dan tahu kisah sebenar mungkin akan menjadi bahan jenaka. Kisah asal datang dari Ultra Shine yg duk melawak pasal drop sabun dgn Ultra Ray lps training kat Bukit Aman. From there all this kawan2 yg 3 suku terus melawak dan jadi bahan jenaka sampai ke hari ni. So that come The Sabuns amongs the runners and aku yakin lawak ni akan berterusan sampai bila2. 

Anyway, dari kisah2 ni tercetus idea from Team PAcat which is En Zul, Zinov and aku tuk organise series of so call training event which akan kami panggil The Sabun Series. This is open event. Sapa2 pon boleh ikut xkira latar belakang. Free dan atas tanggungan sendiri. There is no medal and finisher-t. It not only focus on running but merangkumi any event such running, adventure, cycling, kayaking etc. At this moment only running is in our list of event. This is the event untuk memuaskan nafsu endurance anda. Xda pertandingan, xda hadiah, just fun. 

Kmi rasa terlalu byk mainstream event yg kadang2 buat kita lemas dgn mcm2 perkara kekangan. Ada kdg2 kekangan tu dtg dari keadaan kita sendiri such kerja, family etc. Dah register mahal2 tapi xdpt pergi, so come this idea. Xda paksaan dan we can just come klu ada kelapangan. So antara yg dah masuk dalam list event Team Pacat for The Sabun Series will be 

Mt Nuang Sabun Series
Pangsun - Peak - Janda Baik - Peak - Pangsun (42KM Trail)

Mt Angsi Sabun Series
Ulu Bendul - Peak - Bukit Putus - Peak Ulu Bendul (22KM Trail)

Bukit Larut Sabun Series
Base - Peak - Base x 2 (42KM Trail)

Mt Rajah Sabun Series
Base - Peak - Base (22KM trail)

Langat Sabun Series
Track RJM x 2 (84KM road)

POJ 50K
5 loop x 10KM (50KM)

Plan date dah boleh tgk kat FB Page Team Pacat but it can be change base on keadaan semasa. Latest update slalu akan dipublished dalam FB page moderator Team PAcat. Anyway ada org ke xda org ke, slalu pon Team PAcat akan redah as part of our training. Seblum ni kami redah semak belukar dekat2 je, now we will expand the activity jauh skit. This year kmi xbyk masuk event. Just nak kasi up some friend and family to do Ultra so we can have more fun next year. So this year kmi nak develop ourself to be more ready for any event dari main redah ja mcm tahun lepas. Only selected event kmi akan pi dan the rest is just a fun event with The Sabun Series. 

So lets Sabunsssss...

Ole

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

7 comments :

RaYzeef said...

Lets go Sabuns Crazy

Matjoe said...

semua crazy stuff.

IJAM said...

bini marah la kalau pegi lari lama2...pegi pagi balik petang...aduhai...

Kam said...

kalau bini asyik marah, it is time to find new gelfren Ijam...hehehe

Bunny B! said...

Sayu la dengar luahan suami yang digantung bertali tali nie...rasa nak hulurkan bantuan je...

eezard_vazz said...

Sabun di bilik mandi, sabun di bilik mandi... wahhh bminat la nak folo nanti.. musti kena peka dgn update semasa dlm FB ek? Wokeyhhh bro!

kuchalana said...

Ray.. let sabunnn...

Matjoe.. barang baekk punya..

ijam.. bawak la bini skali..

kam.. no komen..

Bunny B.. hahaha..

Ezad.. Poj 50K.. kita buat tiap2 bulan.. ada kelapangan turun le..