Pages

BackToBack - Bukit Rupa + KLCC Park

Dkt base Bukit Rupa

 Hiking Bukit Rupa
Bukit ni ada dalam list aku untuk diredah. So cuti Diwali, aku naik dgn The Comrades (anak2 aku). Expectation awal bukit ni tinggi sbb byk review kata amek masa sejam. So aku prepare mcm2 brg tuk naik. But bila naik actually dia amek masa 15 minit je dari base (with current fitness level). Anak2 aku pon xface byk masalah.
Yeah.. teamwork...

Peak Bukit Rupa.. ada bearut

Asal ada..
Track ni berada di dalam UKM Bangi. Dia betul2 dkt dgn school law. Pintu masuk dia ada pintu gerbang besar. Xsilap dia tulis Hutan Simpan Bangi. Hutan simpan ni besar, klu sesat dia boleh keluar Sungai Tangkas, Ladang Bangi, Bangi Lama hatta bleh tembus ke Semenyih and silap2 keluar highway LEKAS. So jgn memain2 dgn hutan blakang UKM ni. 

Dgn pakcik penjerat burung.. dkt pondok di peak..

decending... ikut tangga je..

kakak dgn selipar je.. kasut dia tah mana dia letak..
Kat peak bukit ni ada bearut, ada pondok so boleh ler lepak2. All the way naik, almost 80% jalan dia bertangga batu dan agak selesa. Track bersih. Futher, dkt peak ada 2 jalan tikus yg boleh bawak keluar ke Jabatan Nuclear dan ke kawasan kubur Cina dkt jalan lama ke Bangi. So aku xpilih  tuk redah track ni sbb aku bawak budak2. Lagi satu hutan ni byk burung, masa aku naik ramai puak2 yg tgk pikat burung. So done with Bukit Rupa.

##########################
KLCC Park Morning Run
Mcm aku share sblum ni, KLCC PArk will become my alternative venue to run Sunday morning klu da event. So far aku angkut seisi rumah tuk layan track ni including mak aku. So far mak aku just do some small run sekitar rumah dia lepas pencen ni, so now dia akan ikut aku secara regular tuk bersenam.

Happy lepas 5KM++

Biar berumur asal hati muda..

See how happy they are.. amek gambar lompat xjadi... cucu.. menantu.. sama je kepala..
Last run dia manage to do 5KM++ kat KLCC Park ni and now dia xsabar2 nak register for any fun run. So dia boleh ikut cucu2 dia skali masuk fun run lepas ni. For me and Suzi, we love to do speedwork kat sini. Alhamdulillah now everybody in family berlari dan "kembali" berlari for teh seak of kesihatan.



kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :