Pages

Race Report - UKM Victory Run 2012


Event ni happen same day dgn Craze Ultra. So Suzie and the kids plan nak lari seems aku dah pi lari kat Singapore so let them run aswell in Malaysia. Plan asal cuma Suzie, Kneth and Adam ja yg nak lari but last minute adik2 aku nak join which is Arafi, Farah and Suhaila. So bertambah ramai le yg pegi.

Anyway, aku mmg encourage depa berlari. I want the tradition continue. This week genap 2 tahun arwah ayah aku meninggal. Dgn semangat yg arwah ada dulu as sportman, gentleman and scholar so aku nak bdk2 ni pon mempunyai semangat yg sama. Fighting and never giveup spirit patut diteruskan. So depa lari kat UKM, aku and adik aku lagi sorang Azrul kmi berlari kat Singapore which Azrul cycling masa aku berlari.

At the same time Ilma and Afif from Malaysian Hikers pon ada turun pagi tu. From Suzi, few familiar runner pon ada. UKM Victory ni dah masuk tahun ke dua. Route dia sekeliling UKM je. Agak mencabar sbb almost 60% of the route melayan bukit je. So Aku yakin ramai yg akan insaf lepas layan bukit kat UKM ni. It not easy pada yg xbiasa.

So overall, pengurusan agak baik. AKu dgr game ni arrange by student ad unit sukan. So dgn participant 400++ tu aku kira dah cukup bagus. Fee rm10 and no tshirt. Hadiah top 3 and finisher medal for top 20. Smua tu consider ok secara keseluruhan.

Result keseluruhan, Suzie dpt no 9 overall in her group. Dpt le medal. Futher she got her PB for 10KM which 1h8m + dgn smua bukit bukau yg ada. Suhaila dpt no 20 and also dpt le medal. Arafi, Farah, kneth and Adam manage to complete the race. For Arafi, Farah, Suhaila, Kneth and Adam ni jarak terjauh yg dpa pernah buat. Salute jugak pada Kneth and Adam yg masih kanak2 and manage to finished it and the best they are not the last. Yg penting dpa enjoy and no injury.

So more to come for them. Let the spirit continue.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

4 comments :

June Malik said...

Wahhabi congrats to Suzie !!! Banyak improvement tu :) the rest pun, it's sure is "running" in the family hehe

June Malik said...

Lol, amende wahhabi tu pulak??? It's supposed to be wah !!! Lol

kuchalana said...

thanks KJ.. i am proud with them.. they are ready for more..

RaYzeef said...

Wahhabi jugak Arman and Suzie....hehe