Pages

Pre-Craze Ultra Marathon

Aku yg paling kiri dgn adik and mak aku in 1984.. 6 years old.. with my 1st and 2nd trophy in running..

Now tinggal few more days to go for Craze Ultra Marathon yg akan aku sertai. Yup, this is the highest mileage aku akan buat 100KM and plan to do it in 16hours for tier 1, 18 hours tier 2 and max 20 hours for tier 3. So far bekal aku hanya dgn few full marathon event and LSD yg aku dah buat sepanjang tahun + satu Ultra event last March.

Mula dlu aku plan to have Sundown Ultra which go for 100KM. Tgk game ni cancel by organizer. Tup2 kuar Craze Ultra organize by same organizer with Twilight Ultra Challenge. So xda pikir panjang aku sign. Aku plan training aku and now i can feel how ppl keep talking about pengorbanan dalam dunia ultra.

Mcm aku sendiri, dgn kerjaya, family, business dan minat aku ni. Serius it not easy to jugle. Bila kenang2 balik story from few fellow senior dalam pengalaman depa seblum ni aku rasa beside minat, ada byk pengorbanan lain yg perlu dibuat. Masa dan kewangan. So far alhamdulillah aku ada keduanya. Allah kasi 24 jam untuk diurus dan ALLAH sentiasa buka pintu rezki pada org2 yang YAKIN. Insyallah.

Now aku and superfriend dalam mood taper. Kmi akan berkereta ke Singapore Jumaat ni. Attendance will be Aku, En Zul, Zinov dan adik aku as driver and support crew. Serius klu kata xberdebar, bohong la. But as usual, debaran akan hilang bila kaki mula melangkah lepas dilepaskan kat starting line.

Xda big hope, just target to finish the game. Anyway, aku mmg nak enjoy je kali ni. Pusing Singapore jalan kaki sambil makan angin sampai kembong. At least org xleh koman aku.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

4 comments :

June Malik said...

All the best. Just remember, listen to your body ok. You want to come back in one piece :)'hugs

kuchalana said...

thanks kak... will do..

@nannoor said...

good luck bro!!!
saya nantikan race report nanti.

kuchalana said...

Thanks nannoor.. xtau apa nasib..hahaha