Pages

Craze Ultra LSD

1st Batch start at 3am...
As plan, this activity berjaya dijalankan. Klu ikutkan aku xdpt nak turun disebabkan komitment kerja yg agak merunsingkan. Aku stuck dgn byk hal almost for the whole week after balik cuti raya. So aku dah berkira2 xdpt nak turun dan berserah ja. On 31/08 tu aku sangkut kat opis the whole day. Sampai rumah pon dah mlm. Aku terus load and tido. By 2am aku dah terpacak kat Poj. Mood pon agak kuchalana due to work issue.

At 2am, just aku, Paul and Shine yg ada. Paul start seawal 11pm and Shine start at 6pm. By 3am, venue makin ramai. Aku pon xberapa kenal so just join the group. Tukar2 citer skit. Anyway, ada satu lagi group yg akan mula at 5.30am. So masa ni ada dalam 20 org giler yg akan berlari kat Poj for 12 hours. So after short breifing by organizer kmi start berlari.

As a plan aku and Zinov just go for simple run. Plan nak simulate the real day. We just go in average 8minit to 10minit pace perkilometer. We start ngam2 at 3.30am. So aku xikut big group. They all go in 5-8minit perKM. Agak laju so aku n Zinov just take our own pace and route. We make 15Km perloop by customize the route. Jadi for 1st loop kmi sampai balik Poj close to 6.00am. Cantik dah timing tu we make around 8minit ++ pace. So kmi benti kejap tuk Subuh and refuel. Masa ni meet 2nd group yg baru nak mula. Can see Jamie Pang and the group start in small2 group.

Kmi sambung balik at 6.30am for 2nd loop. Kmi alter lagi route dan dpt another 15KM. Masa ni serius best. Putrajaya mmg lengang giler. View teramat cantik. We reach back Poj close to 9am. Same timing as our 1st loop. Kmi refuel and relax kejap. Masa ni ramai yg dah abis berlari. Rupanya ramai yg just pulun 2 loop ja which cover 22KM.

By 9.30am kmi dah ada atas jalan lagi. Kli ni kmi plan to push up to 20KM. So genapkan 50KM. Masa ni matahari dah mula panas. I blve this is the real challenge. Habis rentung sepanjang jalan. Kmi manage to get another 15KM when reach back Poj. This 3rd loop pon kmi alter jugak route dia supaya kmi xboring. Sampai Poj, dah xda org. Tinggal Ray sorg layan nasi goreng yg Suzi tapau tuk kmi 3 org. Masa ni kmi sambung lagi 5KM by doing small loop dpan Poj.

Nak jadi hal, office call aku at this point. Ada some big issue. So xda choice aku tinggalkan Zinov tuk habiskan another 4loop. Hati aku mmg panas hati masa ni but apa boleh dibuat. Aku stuck kat office sampai jam 8pm hari tu. Dgn penat, dgn lapar. Sabor je le. Tu pon at 8pm problem xseatle pon, the next day petang baru seatle. Means aku kat opis for this cuti 3 hari.

Anyway, aku still happy dgn LSD ni walaupon xdpt nak cukupkan 50KM. Timing last loop average pace 10minit/KM, as a plan. Zinov manage to do his 1st full marathon distance and also Ultra distance the same day. Mileage tertinggi by Shine at 84KM. Ray 50KM, Paul 44KM and the rest below 40KM. Attendance overall dalam 30org. Pada aku ramai dah tu. Elok klu event ni dibuat tiap2 bulan tuk meramaikan lagi pelari2 tegar. Ada gak platform tuk bertukar cerita, pendapat, tips, ilmu dan lbh penting create proper ultra community.

So ada few weeks to go before the real one.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

4 comments :

runwidget said...

jom kita buat lagi lepas Craze untuk TNF SG :)

kuchalana said...

ok je... kita buat trail pon sedap jugak..

Mikael Z. said...

buat 2 kali loop besar FRIM..hahaha

kuchalana said...

zinov.. aku ok je.. kasi cover 32KM.. jom ayoh let go... ni kira october ultra lsd..