Pages

Race Report - NTV7 Feel Good Run

Very proud with them
Seriously minggu lps adalah minggu yg panjang untuk aku. Agak stress for this 2 weeks dgn kerja which pening liase dgn ppl yg xreti wat kje ikut plan. So it screw everybody including my training and mylife. Nothing much to say about this, just some avise to all this ppl, go and get PMP so u know what is Project Management all about.

Last 2 weeks, aku n Zinov try to get 30KM mileage which kmi 1st time guna route Bukit Aman - Royal Selangor (RSC) - Mount Kiara - Bukit Aman. Dari Zinov, this route use by some of the runners to get long mileage. Plan asal, aku nak ikut Ultraman Ray this week but aku kne kje minggu ni so aku plan to go early which minggu lps. So secara dasar aku suka route ni, klu lari pagi mmg sunyi dan nyumnyum. Pagi tu kmi meet Ultraman Ray dkt U-turn Petronas for 20KM route. Dia terkejut gak nampak aku kat route ni.
With Azim and En Zul
Anyway xda byk mslh kmi ke RSC and go to Bukit Kiara Trail blakang tu. Masa kami sampai balik ke RSC it already 20KM. So kmi decide lepak minum2 dlu. Masa ni la nak jadi hal.. opis call for some urgent issue. So lepas berkira2, kmi decide to DNF the LSD. Cukup had 20KM. Kmi tahan cab and gerak balik ke Bukit Aman. 1st time dalam idup aku xhabis training + naik cab. But we still happy manage to know the route and plan to came again later. 1st failed plan but we positive on this.

This last weekend aku kne kje, so sabtu LSD dpt jln mlm je. Mlm tu aku, En Zul dan Zinov dah plan to try another 30KM skali jalan. So mlm tu we did also 20KM je. Kaki aku blister and the rest look very tired. Proberly so tired sbb masing2 sibuk intertain keje opis and family this few days. So we call-off the training at 20km je. Futher aku n En Zul ada family run the next morning. Another failed attempt for 30KM skali jalan.
kumpulan ibu2...
Sampai rumah dah jam 3am. Aku xdpt tido sampai kepagi. Proberly sbb carbonat water yg aku layan masa LSD. At 7am kmi the whole family dah ada kat Sri Pentas. Aku xlari and kne jadi baby sitter. So Suzi and the kids ja yg lari. Anyway, Suzi just lari 3KM je pagi tu. Anak2 just go for 700meter. Pagi tu Suzi lari dgn Amy wife en Zul and En Zul duk melepak ngan aku tgk anak2 berlari.

Pagi tu smua having fun walaupon mood agak ular sawa. Anyway, some advise to organizer.

1. Pagi tu suasana divenue agak Kuchalana. Ada ramai negro yg buat kecoh dkt dpn KPMG (100 meter sblum starting line). Ada yg memandu mcm org giler kat kawasan ni + dpa dalam keadaan mabuk. Aku yakin dpa baru balik club dan jumlah mereka agak ramai. As we know it fun run, jadi ramai budak2 kcik yg lari. Keadaan agak tidak terkawal pagi tu. Organizer kne perketatkan soal keselamatan in future event.
2. Trafic flow kne diadjust lagi. Patut tutup jalan lbh awal supaya xda org nak kuar masuk. Ni dkt dpan Sri Pentas sendiri kete kuar masuk. Mmg la kata xda kne tempat starting but the whole road full with people but kenderaan kuar masuk. Amat bahaya dan mengganggu.
kids made it again
3. Goodie beg ada makanan anjing. Aku tau main sponsor adalah pembekal makanan anjing terbesar kat negara ni but aku yakin organizer kne lbh sensitif. Dari bagi pada non-target audience dan kne buang je pack makanan anjing tu, better asingkan terus pada yg bela anjing dan tidak. Masa nak kasi buat 2 kaunter berbeza, at least kne pada target audience. Nak marketing pon biar la bijak skit.
4. Kawasan finishing agak jauh dan kecik. As we know it fun run, tgk mmg ramai giler la yg beratur. Kauter plak tuk satu2 free things satu je, so yg beratur amatlah panjang. So dah xjadi fun dah lps tu.
5. Untuk Kids Dash, organizer patut suh mak ayah duk luar kandang. Biar anak2 tu berdikari skit. Sbbnya budak2 ni berlari mcm ribut, dpa xtgk kiri kanan, ada tu yg berlari tersondol mak ayah n tersungkur. Dah melalak xnak lari lagi. So trust your kids. Klu xpercaya, xpyh bagi dpa masuk.
with Malaysian Hikerz
6. Artis yg masuk smua lari separuh jalan je, lps tu tahan sweeper van. Come on guys, it just 3KM and fun run. Klu korg berjalan pon sampai. Malu ke berjalan dgn org ramai? Lawa sgt smpi xleh kne cahaya matahari? Handsome sgt smpi xleh berpeluh? Support la organizer skit. Have fun. Teringat aku masa lari Rexona Adventure tahun lps kat Bukit Cerakah, artis2 tu smua berjalan ja but they finish it. Same goes to xmiss malaysia yg lari few 10KM event this few month. Rendah diri skit la kasi org nampak hormat.

Anyway, overall aku masih puji langkah organizer to play a role dalam dunia kesihatan. There is always  a space to improve. So keep it up.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :