Pages

Race Report - PD Beach Run 2012



This event happen a day before Borneo Marathon, so aku xdpt turun this event. Jadi aku advise Suzi to bring the kids to run this event. Pada aku it unfair to let the kids not running when i have one. Jadi Suzi pon register the event. Nak jadi lagi citer, adik Suzi (Nduk) dan sepupu (Ninja) dia pon nak join skali. Dpa ni xpernah masuk larian mana2 event dalam idup depa dan nak jadi lagi citer adik aku Suhaila pon nak turun.

So Suzi pon plan everything properly. She know yg Aaron dan Suhaila amat laju, so dpa digandingkan tuk pergi skali look after each other. Adam will run with Suzi dan Nduk n Ninja lari bersama. So xda la isu ada yg kne naik ambulan or sesat or any perkara yg xelok. Masa hari kejadian, awal lagi depa dah turun, siap berkhemah lagi kat tepi pantai. Lepas amek bip dpa rehat and prepare for the race. So far Aaron dan Adam xdibenarkan register the event sbb bawah 12 tahun. Suzi punya la merayu sbb it should not be a problem as far dpt parent concern. Tapi dpa stick with the rule. Jadi they will go as pirate runner.

Nak jadi lagi hal, xramai yg join the event. Untuk kategori bawah 18 tahun (from 13 tahun) xsampai pon puluhan org. Pada aku no harm to let the kids running. Dari maklumat, byk kategori terpaksa dicombine sbb xramai yg join. Aku rasa sbb clash dgn Borneo Marathon dan  Larian Bomba the next morning. Jadi the kids will run their 1st pirate event. Route untuk event ni agak menarik sbb berlari atas pantai almost 80% dan jalanraya 20%. Jarak keseluruhan dalam 6KM (ada yg kata overdistance up to 7KM).

Overall, Suhaila make it to podium. Dpt no 10 overall women open. Aaron behind Suhaila and his timing is a head of 1st place of remaja kategori. Same goes to Adam and Suzi which sampai almost with Suhaila and Aaron. Nduk and Ninja amek masa skit sbb they just start running and at least they are not the last yg sampai. They really having fun that day. Anyway, En Zul dan Amy pon turun event ni dan aku rasa this is another date for this 2 loving couple. Dan En Zul make it for backtoback action the next day in Larian Bomba pulak. Respect.

Now i can see the kids potential. Walaupon xramai but they prove the can run better then their age. Me and Suzi currently plan to enroll them for TriKids event. Proberly will get them into training and schedule soon. Currently they already done with running every weekend and will add more on cycle and swimming soon. Boleh jugak aku kikis karat2 kat badan ni by swimming with them. Dah anak nak rasa Triathlon xkan bapak tgk je kan.

Long way to go. Better plan today.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

2 comments :

June Malik said...

Good family activity!! Tak lama lagi bapak kena compete dgn anak for timing lol !

arman said...

kj.. tu la dia kak.. budak2 ni makin hari makin laju.. but i am positif to look them to go futher with what they like..

hope satu hari nanti they all will run together with me in any of the FM or Ultra..