Pages

BackToBack Sampai Lebam

Recce Ladang Bangi - 6.45am to 12pm Sabtu
Ni plan lama dah. Aku mmg tgh cari track2 baru untuk diexplore expecially for my training. So lepas godek2 MTB group (Mountain Bike) jumpa psl Ladang Bangi. Jadi i do some survey, talk to some MTB people and read some blog dpt le confident nak redah trail ni. Dari maklumat jarak terjauh yg pernah budak2 MTB ni buat dalam 25KM satu loop and it takes about 3-5 hours. Track ni berbukit merata dan amat2 aku suka. Lagi satu track ni boleh sampai up to 50KM klu sambung ke hutan UKM dan bawak ke Alam Sari. Jadi as a start aku n Zinov redah area Ladang Bangi je dulu.

So pagi Sabtu seawal 6.45am kmi dah bergerak ke Ladang Bangi. Kami mula dari depan mesjid kat Bangi Lama. Pagi tu xda budak2 MTB kat trail ni. Dari luar kmi bergerak ke kwasan perumahan pekerja2 ladang, jumpa trowong. Lepas trowong ada satu kuil dan dari situ mula the real trail. Kmi just ikut main road all the way. Masa ni cuaca masih sejuk dan mmg sedap la berlari. We did enjoy the view, trail and also the feeling. Lepas satu bukit ke satu bukit kami naik. Bila jumpa simpang yg agak2 blur kmi akan buat marking supaya xsesat. Plan awal just nak buat atleast 20KM which 10KM sehala. Jadi dari gps, genap ja 10KM kami u-turn.

We manage to cover 17KM++ which short skit sbb kmi terlepas few simpang. Manage to clock ngam2 3 jam. Anyway, aku agak semput skit sbb this is 1st total offroad yg aku cover tahun ni lebih dari 15KM. Futher kaki aku melecet sbb silap pakai seluar yg terlalu menyerap peluh. Secara keseluruhan kmi mmg suka trail ni. Ianya menghidangkan ketenangan dan keseronokan melampau. Insyallah kmi akan repeat lagi to get more extra mileage soon.
**********************************************


Towerthon 2012 - 2pm to 9pm Sabtu
sampai rumah tghhari tu, aku terus pickup Suzi and off we go to KL. Actually this Towerthon is my 4th edition. Mungkin ramai xtau yg towerthon ni dah byk edition dah. I was in 1st and 2nd edition. Masa ni dpa buat siang and masa office. Lepas tu aku stop bila sibuk ngan keje. Then bila mula berlari balik tahun lepas aku join 1st event as Towerthon (3rd time). So anniversary run tahun ni is Towerthon untuk kali ke 4 aku naik KL Tower ni dgn tangga.

Nak jadi lagi best, Suzie will do her 1st debut for this event and En Zul will doing it for 2nd time (anniversary run). The most excited is Suzie, so aku teman dia ke starting line and just encourage her to be prepared mentally sbb slalu org yg dah lama xberlari or baru berlari dpa suka membuat perbandingan. Org tu fit la, baju dia 2XU la, gaya dia bagus la, dia bekas pelari kebangsaan la. Tu smua keje mental. Buang jauh2 and just fokus pada apa yg kita nak buat. Tenang dan build the confidents. Actually aku dah masuk mcm2 event dan dari pengalaman aku, jgn tertipu dgn gaya seseorg or dia tu bekas itu or bekas ini sbb everybody have their own day. Kdg2 xjangka ko boleh perform better dari org yg ko tgk. So be yourself.

So Suzie made it in 45minutes and she really having fun naik tangga ke peak. Xda injury dan masih lalu makan. So my turn start at 8.30pm. Actually aku xltk any big hope sbb jari kaki aku melecet futher aku dah berlari agak jauh paginya. Pakai kasut pon terdgkot2, so aku plan to run walk all the way. Masa naik bukit tu serius aku berlari in pain. Tapi aku layankan je. Masa naik tangga aku dah mula berjalan. Aku just layankan ja. Aku berenti setiap 2 water station. Amek udara dan few second and tekan for next. Isu dalam kawasan tangga ni is pengudaraan. Klu xbetul pada cara boleh pengsan sbb kurg udara.

So aku manage to finished it walau pon sangap few time sbb sesak napas. En Zul berjaya menghabiskan anniversary run ni dgn jayanya. Aku dgr dia kne keje sampai ahad so bukan aku ja buat backtoback for this 2 weeks. Tahun depan proberly aku xmasuk dah event ni sbb siksa dia lain mcm skit dgn berlari jauh2.
**********************************************


Reunion Diner - 10pm to 11.30pm Sabtu

Habis Towerthon, mandi2 off aku ke K-Club kat Taman Melawati for some reunion event. This reunion adalah reunion kawan2 skolah rendah dulu. It about 22 years aku xjumpa depa ni dari lepas UPSR. So lepas ada teknologi laman sosial, dpt la jumpa balik depa ni dan berkumpul. Aku sampai2 ja event dah separuh jalan. So senyap2 ja la aku duduk.

So ramai le muka2 yg dah xboleh nak cam. Ada yg bujur, bulat, petak, empat segi dan mcm2 bentuk yg mai. Dlu smua slim je, satu bentuk je, skang ni da mcm2. Ada tu dah xingat nama dan ada tu mmg xknai pon. So agak menarik bila cikgu pon ada dipanggil. Ada yg dah jadi doktor, loyar, ahlil music, ahlil sukan dan mcm2.

Alhamdulliah walau pon kpenatan but really having fun expecially jumpa balik kawan2 baik yg agak gila2 dlu. Smua dah jadi org and hope dpt jumpa korg lagi tahun dpn.
**********************************************


Trikidz Clinic - 07am to 11am Ahad
Pagi tu awal aku dah bangun. Best part xda rasa sakit2 or penat. So it good sign for me and Suzi yg recovery plan berjalan dgn baik. Now to take the kids to join the Trikidz Clinic kat Putrajaya plak pagi tu. Actually aku mmg plan to enroll the kids to do some Triatlon event soon. Jadi dgn clinic2 mcm ni boleh develop more confident to the kids. Dpa dpt bergaul dan bercampur dgn rakan2 sebaya yg buat sukan ni.

Aku n Suzi sendiri pon dpt la skit exposure how to handle all this kids later. Pagi tu Uncle Chan and the team bagi full info about what is Triatlon dan jugak info pasal Kidz Triatlon yg akan berlangsung bulan depan. So now aku n Suzi tgh plan penjadualan anak2 supaya xganggu aktiviti skolah, tuisyen, kelas ngaji dan kelas2 harian lain depa. Insyallah. Lps ni aku seret ja smua skali turun training. Senang pukul rata.
**********************************************



Perpindahan Oltromen Ray - 03pm to 9pm Ahad
Sampai rumah tghhari tu aku tido kejap. By 3pm aku dah terpacak kat rumah baru Ray. Plan kli ni nak tolong dia pindah rumah dari PJ ke Putrajaya. Sbbkan aku agak free petang tu so aku on je for this event, futher it not far from my house. At least boleh bakar kalori lebih skit by doing some weight activities. Anyway, barang oltromen ni mmg banyak. 2 trip dari PJ. Tapi smua jadi mudah bila KA dan Ijam pon ada mai skali membantu.

Actually it nice to meet all this oldtie dalam dunia larian. Dpt lagi few tips dari depa dalam hal2 larian ni. Mcm aku slalu ckp dunia larian ni xbesar dan xramai. Pusing2 muka tu ja, so by knowing and develop relation with season runner will make you more knowledgable to handle more games. Belaja dari ilmu org lain. Berpeluh jugak la dgn activity ni. Giler kentang aktiviti aku 2 hari ni. Full house. But aku rasa masih seronok sbb org yg aku sayang ada dgn aku for all this event dan kawan2 yg baik pon ada disekeliling aku for each of the event.

Next week, SCKLM Fun Run and Ekidan Relay. Lps tu cuti seminggu balik Sarawak. Wohaaa..

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :