Pages

Pre - Twilight Ultra Challenge



Yup.. 7 days before the race day. Anyway, the challenger name pon dah kuar kat website. Bila tgk nama sendiri ada kat situ rasa mcm xsedap hati jer. Rasa mcm, betul ka aku register event ni. Currently ada lebih 200 participant and ada lbh kurang 150 running individu and the rest is in team. Boleh nampak nama2 yg familiar kat situ. Gud luck guys..

Anyway, this event is 16 hours running, start from 12am to 4pm the same day. It happen in East Coast Park (ECP) Singapore. And best part it near the beach. Track dia 5KM sehala dan klu return akan jadi 10KM and we can do as much loop as we can in 16 hours. Ikut rekod, jarak terjauh is yg participant buat is 135KM which happen by this guy yg naik kerusi roda (OKU) and 125KM tuk org yg berlari. Lemah betul bila tgk jarak tu.

Currently aku x put any high aspectation dgn condition aku skang. Hey, i just start running ok, baru nak masuk 8 bulan (alasan sedapkan hati). Aku pi ni pon sbb saja nak tgk how far i can go in 16 hours. Adakah plan aku berjalan seperti yg dirancang? Bolehkah badan aku bertahan? Adakah semangat aku akan sekental jam pertama? Adakah aku akan menjadi seperti Ji Fat? Smuanya masih dalam tanda tanya.

So far jarak terjauh yg pernah aku buat is 62KM in 12hours Penang Walk (means 12minit/KM). Jadi klu ikut2 kiraan bodo, klu aku berjalan ja in 16 hours aku mampu clock 80KM. Itu klu aku berjalan sepanjang game. Klu aku berlari, mileage and siksanya mungkin jadi lain. Boleh jadi lebih dan boleh jadi kurang.

Now there is few condition dan posibility. Disebabkan event ni berlangsung dari tgh malam sampai ke petang, rancangan mmg kne betul. Now pada aku it good to catch 1st 8 hours to do as much KM sbb keadaan masih sejuk. Tapi aku xpasti apa yg akan berlaku sbb mcm2 mende boleh berlaku the real day. Anyway, the worst things yg aku risaukan is cuaca. Mengikut kawan2 kat SG, it is raining this past 1 week and from forecast it going to rain in the event day. Jadi it going to be interesting klu hujan. Pada aku, hujan ka.. ribut ka.. itu smua cabaran and i have mission to complete. Anyway, aku masih terbayang2 pi opis mengangakang2 after 12hours penang which berjalan dalam ribut for 10 hours.

Now nothing much, just lengkapkan mileage seperti biasa. Carbo load dan dptkan tido secukupnya. Semangat pon aku dah simpan dalam plastik elok2 untuk dibawa ke SG nanti. Cuma dah 2 hari aku demam, jadi xtau apa kesan dia tuk event ni sbb aku xdpt buat any run this 2 days. Anyway.. mari kita lihat siapa yg kenaaaaaaaa...

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

8 comments :

deo said...

Good luck bro, see you in SG!

Aleyn said...

Good Luck!!

Anak Beringin said...

hati2 berlari,,,hehehe

Zack Yui said...

All the best bro!

June Malik said...

All the best, u can do this :)

SHITA said...

best of luck :)

Che said...

tak chi lah jadi Ji Fat :P err.. jgn mengorat amoi singpore dah .. all the best bro! buat la mane yang larat yer takk... :)

arman said...

guys... tq very2 much..