Pages

Race Report - Pacesetter 4 x 3Km Relay

Before i make a move for my LSD
Justify Full

Event: 19 Feb 2012
Venue: Padang Merbuk
Type: Relay
Distance: 3KM,
Hadir: Team PAcat

Ini adalah event yg ditunggu2 untuk Team Pacat. Last kmi berkumpul untuk satu event yg sama adalah sebelum puasa tahun lepas. Jadi this is starting event for our next Kinabalu hike in September this year. Actually Sham n Mimi xberapa sgt dalam dunia larian. They more on hiking. Jadi bila En Zul ajak join, dpa agak keberatan but manage to register lepas kne lambung dgn ayat2 power.
Kids tgh warm up for the climb
Jadi mereka pon do some training just to make sure things is smooth in the real day. Last week kmi duk layan few run dkt Tasik Shah Alam just to create some confident expecially pada Sham n Mimi. Seriusly they really work hard to make this happen. Aku dgr sampai sakit2 lutut le jadinyer, aku yakin they all xnak menghampakan ahli pasukan lain. As aku n En Zul, we just follow our training schedule sepanjang tahun. Salute for that spirit.


Pagi hari kejadian, hujan mencurah (actually dari malam seblum event lagi). Aku pon agak letih sbb sehari sblum tu aku dah pukul berlari dari rumah ke Alamanda, it about 25KM. Lepas tu teman plak anak2 buat wall climbing kat Taman Cabaran Putrajaya sampai ke malam. Then pagi tu, aku kuar dgn Suhaila adik aku as running crew pagi tu. Pick up En Zul and off we go to Bukit Aman.

Lepas layan Subuh kat mesjid berdekatan, kelam kabut kami berlari ke starting point sbb they all will flag off ngam2 7am. Jadi aku xberapa sempat nak warm up byk2. Dalam gelap we all mula berlari. Alhamdulillah aku xda byk masalah layan track ni. Cuma lambat skit panas jadi momentum agak kurang. Aku manage to clock 20minit which average 7m/KM. Lepas tu turn Sham, he just go slow and manage to finish at around 30minit. Ok la tu. Lepas tu En Zul around 20minit and Mimi pon around 20minit. We did finish the game and not the last. Yeah yg penting habis and survive the game. Anyway, group2 lain mmg laju2..



Aku dpt tgk how happy Sham and Mimi lepas game. Aku harap mereka akan lbh yakin untuk buat more running event lepas ni. They are good and they can do more. What need is ilmu, jadual dan kemahuan. Anyway, mcm biasa meet familiar face.. Ray, Deo, Aini, Ruby etc. Dgr Sundown Ultra xda tahun ni. Herm.. xda rejki la nak menyiksa diri..

* To Deo.. seriusly your closing entry for your maiden 100KM really memukul perasaan. I can feel the feeling and damn.. got tears in my eyes.. i think this is 2nd time i drop my tears reading blog... 1st is at Ray entry on his Sundown Ultra issue.. keep posting guy..

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

9 comments :

RaYzeef said...

Arman, you looking good towards Ultra, a few FM along the way will be great for your maiden Ultra race :)

Luvly Me said...

congrats team Arman berjaya menghabiskan relay. super-fun kan?? hehe tapi bukit tu memang giler hehehe

deo said...

Arman,
Nice seeing you at the event. Salute your effort to get more peeps to enjoy running :) good luck, jumpa lagi kat TUC!

June Malik said...

Tak kisah timing, jaj I habis and have fun .. Congrats to sham and Mimi for running!!

kuchalana said...

Ray> i beliave on what i learn from u and d rest... insyallah ..

ani> kesian kawan2 aku.. kne lambong sampai menanah2 lutut.. hahahaha

deo> ya bro.. see u there..

KJ> la ni mmg saya ajak kawan2 mai berlari.. change lifestyle..

Che said...

nampak makin slim? hehe.. anyway, kalu nak member lari ke alamanda, roger2 la.. :P tp alamanda dari umah aku pun aku tak penah buat.. serious :P

kuchalana said...

che > weh.. aku perlukan jasa ko tunjuk jalan kat frim.. later ko roger aku bila ada kelapngan...

Aleyn said...

Banyak tol acara larian ni rupanyer yer....lamanyer tak joging..

kuchalana said...

lyn> mmg byk.. almost every month ada