Pages

LSD 2 Kononnya




Minggu lepas ni aku agak busy dgn hal pejabat. Mcm biasa la, work always never end. Sampai aku dah terpikir nak retire je dari kerja. Xpa, sabar dulu, the time will come.

Dalam busy2 pon aku sempat berlari. Tu dia, almost tiap petang lepas opis aku berlari. Aku baru jumpa my new secret garden. Ni pon diperkenalkan oleh member2 satu team kat opis. Satu loop 6KM dan view mmg superb. Betul2 tepi tasik dan view nampak Putrajaya. Aku xtau nama taman ni (aku panggil secret garden ja) tapi ada satu area kat Cyberjaya yg share tasik yg sama. Jadi almost tiap2 petang aku buat satu loop as tempo kat sini.

Almost tiap2 petang penuh org kat sini. Jadi nampak jugak la muka familiar in running world. Anyway, dalam jadual aku mmg xda small run kat tasik ni tapi aku dah revise to do it every day hari bekerja except for Friday dan aku plan to do afternoon run soon kat sini. Jadi boleh gandakan mileage dan training aku.

Actually aku plan for 2nd LSD (untuk TUC) ni for 30KM di Putrajaya on Saturday night. Tpi En Zul plan to do some easy run dgn geng2 Team PACat kat Tasik Shah Alam pagi sabtu. This to prepare for Pacsetter event this weekend. Larian untuk org2 tua 3KM x 4. Jadi aku turun dgn En Zul, Aaron anak sulung aku) dan Akil (anak sulung En Zul). Mimi and sham mai dari Shah Alam. Dpt le buat 2 loop speedwork. Jadi la tuk bagi semangat kawan2. Hope smua bersedia tuk event weekend ni.

Then En Zul nak join LSD, tapi nak buat Ahad pagi. Jadi aku ok jer. En Zul pon tgh prepare for his debut 1st HM kat Brook nanti. Mula2 aku ingat nak dajal En Zul sbb aku plan to do 30KM pagi tu. Tapi aku xsampai hati, takut dia xnak turun for any LSD plak lepas ni. Jadi aku buat big loop dari POJ - PICC - Pullman - Mesjid Besi - Mesjid Merah - POJ = 15KM. Aku amek jalan tasik all the way dari Pullman sampai ke mesjid besi. En Zul dapat habiskan in 2h30m which aku rasa ok. Aku rasa ni 2nd time dia buat sampai 15KM which mileage tertinggi dia + without injury.

Lepas ni aku plan nak bawak dia ikut track HM Putrajaya Night Run. Biar dia lali dgn jarak dan cuaca. Anyway, aku yakin dia boleh buat his 1st HM. Cuma fueling plan dia kne perbaiki lagi. Untuk aku, aku just manage to do 15KM for my 2nd LSD which 1st one aku buat 40KM last 3 weeks. Risau pon ada jugak sbb ada 3 minggu lagi sblum TUC dan aku kne buat at least 50KM in one of the LSD.

Anyway, i manage to escape dari turun Taiwan else mmg sia2 la usaha aku tuk TUC ni. Thanks to Webex dan teknologinya yg membolehkan aku buat video training dari opis kat Cyber je. Aku ada 27 hari lagi before the event. Wekend ni plan nak lari dari rumah ke Putrajaya, consist of 55KM pi balik. Hope smua berjalan lancar.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

5 comments :

RaYzeef said...

Good luck with LSD, i'm sure u gonna do fine at TUC

kuchalana said...

Ray> ya bro.. thanks..

SHITA said...

good luck 2, wlpun x understand sgt pun bc entry ni..(buta info larian)hahahahaha.......by the way, i like ur shoes, nice..yellow :)

Aleyn said...

Wah...ader baby kat umah pun masih gigih berlari...

Anyway..all the best with ur Running....

kuchalana said...

cta> hahaha.. tu kasut baru tu.. 1st time pakai tuk event tu...

lyn> sehari xletih xbest beb..