Pages

Race Report - Mizuno Wave Run


Event: 15 Jan 2012
Venue: UPM Serdang
Type: Pirate Running
Distance: 10KM, 1 jam 30 minit.

Actually this is pirate version. I never run as a pirate runner in any event sepanjang aku berlari. Jadi ini yg pertama kali. Aku xplan pon nak berlari event ni. Aku dah stop run any formal event dah masuk 2 minggu. MPIB aku DNS sbb nak abiskan masa dgn Suzi yg akan bersalin bila2 masa.

Nak jadi citer my in law and mak aku datang rumah wekend tu. Jadi aku trus ping En. Zul yg aku akan pirate event ni. Klu ada org kat umah aku xda la risau sgt. Nak disedapkan lagi perasa, aku plan to do LSD malam yg sama di Putrajaya sblum Mizuno.


Jadi aku bergerak kuar dari rumah jam 11pm and 12am aku dah ada atas jalan berlari. I manage to clock 30KM in 3 jam 30 minit. Aku just do small loop 5KM and did 6 loop. Xda byk masalah kali ni. Xda blister, xda kepenatan melampau. Smua terkawal at this moment.

Masa abis tu dalam 3.30am+-, actually aku plan nak buat lebih lagi, aku yakin dpt clock at least 50KM malam tu. Tapi aku jadi xsedap hati berlari lepas tu. Ramai sgt mat rempit kat track tu. Duk pandang2 masa aku berlari siap ada yg berenti jerit2. Jadi aku rasa keselamatan diri perlu aku letakkan didepan. Lepas LSD aku warm down and terus drive ke UPM. Masa ni awal lagi, jadi aku lelap kejap. Aku telan ORS segelas and off aku tido.

Bangun ja aku terus layan subuh kat surau UPM. Serius badan masih sedap lagi. Xda sakit2. Siap2 aku tunggu En Zul. Masa nak flag off aku steady lagi dgn minimum warm up. Sepanjang track UPM ni kmi xda face byk issue pon. Cuma aku rasa skit kurang bertenaga. Ada bwk gel tapi aku akan makan klu dah betul2 xlarat. Sepanjang jalan we just do simple run sampai la abis.

Aku xrasa byk preasure bila run in pirate. Relax ja, bwk air sendiri and terus detour masa sampai ke finishing line. Secara keseluruhan aku rasa amat best. 40KM in a night + no blister + xda sakit2 except skit rengsa pada lutut. Insyallah aku plan to do ultra LSD lepas ni. Kasi bakar skit kaki, kita bako.. kita bako...

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

7 comments :

Luvly Me said...

ultra LSD??? *tabik spring*

ruby said...

30k, 3 jam 30 minit.. itu bukan pace lsd tu, tu dah macam pace masuk event.. cayalah.. :)

kuchalana said...

ani> hahaha.. tu baru plan ani...

ruby> serius B.. xda preasure.. klu masuk event.. rasa lambat ja kaki panas.. aku rasa kne wat slalu kot baru kaki biasa ngan pace tu...

Zack Yui said...

Terbaekk laa bang! Ultra LSD memang mengghairahkan hahaha. Giler! Next time boleh join kitorang bikin LSD sesama bro..

kuchalana said...

zack> aku ni nelayan kecil.. baru nak keraskan keting... klu nak tunggu aku xda hal punya... hahahaha.. anyway.. lagi jauh kita berlari.. lagi tenang rasa dihati...

zulhassan said...

dia mula buat giler dah ni.. tak larat aku nak follow

kuchalana said...

zul> xlama lagi insap la yop.. :P