Pages

2012, It Just A Beginning



2011 just around the corner. This year, i am doing very well in my running and adventure activities. Alhamdulillah and Thanks to ALLAH untuk segala rezki, kesedaran, ilmu, kesihatan dan kemampuan yg aku ada untuk melalui 2011 dengan cemerlang. I did my 1st run with Half Marathon which only happen in 20 days training and i did my 1st Full Marathon in 16 week training. Best part i did my Ultra walk in just 2 week training. Alhamdulillah. All event i got the PB to sbb 1st time kan. :P

Futher dpt gak aku jejak kaki ke Mt Kinabalu in 2011 walaupon masih terasa penyiksaan perit kesejukan + keletihan dan kelaparannya. Serius 2011 penuh dgn kisah keperitan dan kesakitan but i beliave that is what i want. Another best part is i am more organise dan aku terasa betul2 lebih baik dalam hal ibadah (expesially yg wajib) berbanding tahun2 yg sudah. Insyallah akan menjadi lebih baik lagi tahun depan. All this event really make me sedar diri. :P

Jadi what is 2012 plan?

Anyway aku bercita untuk buat more Full Marathon and cita2 teragung aku tahun depan is to do Ultra Run at least sekali (bak kata Namron xberdosa punya cita2). Aku plan to have more selected event (xnak jadi tamak lagi) and this year plan to have international event (proberly SG and Siam as a start). Jadi opening event will be Newton on 1 January. Lepas tu rehat for any event sbb Suzi dah nak bersalin (but training will continue as usual). The next event will be Twilight Ultra Challenge kat SG which running 16 hours. Hope i can clock a good mileage for this event. Plan to bit 50KM in Melaka Walk and 62KM at Penang Walk.

Lelain, proberly nak tolong group of member yg sama2 mula berlari ni supaya dpt capai mileage yg depa nak. I beliave they already have a plan for 2012. Bru syok berlari dalam mileage yg sama. Aku yakin everybody born to be a runner and it about ilmu, plan, mindset, training, consistency and kemahuan (dan mungkin masa dan pulus jugak). Klu ada smua ni sapa2 pon boleh capai cita2 agung masing2. Hope kita akan dpt bergerak bersama mencapai cita2 agung ni. Amin.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

4 comments :

Zack Yui said...

Plan yang bagus tu nak buat TUC. Kalau bro boleh layan Melaka 12 jam, insyaallah boleh layan TUC 16 jam.
Good luck for 2012 bro! See u somewhere hehe

kuchalana said...

Zack> hahaha.. pelan2 bro.. buat jalan dlu baru belari.. anyway, i blve on start slow and strong.. insyallah kita akan bertemu tahun dpn..

RaYzeef said...

good to have plan my friend, i have no doubt you will conquer them one by one :)

kuchalana said...

ray> i have a great mentor ray.. thanks for all those advise so far.. it really2 help me a lot..