Pages

Race Report - Pink Charity Run 2011


Event: 30 October 2011
Venue: Harbour Place, Klang
Type: Running
Distance: 5KM, 1hour
Hadir: Arman, Suzie, En Zul dan Amy

This run actually schedule for my wife. Dia yg beria2 nak berlari. Jadi aku register tuk dia dan pi berlari sama2. Anyway, my wife is in 6 month pregnent. At the 1st place aku risau jugak, takut gak klu ada apa2 side effect. But she is really confident to run. Dia ckp xda apa punya. Just nak ubah people pespective. Lagi pon she just plan to do speedwalk and maybe run at last KM.


Jadi sampai ke malam sblum larian aku duk ckp pada dia.. just listen to your body. Klu rasa xsedap badan or xyakin xpayah lari sok. Just duk tgk aku berlari ja xpa. Pagi tu kol 4am dia dah bangun. Semangat giler nak berlari. Aku layankan ja.

Pagi tu aku xkesorangan. En Zul pon ada mai dgn wife dia Amy. Jadi seronok la sikit. Dalam hati aku tetap xberapa sedap nak lepaskan bini aku berlari. Tapi dia betul2 beria. Event ni xberapa ramai. Mungkin sbb clash dgn PJ Half Marathon kot. Anyway untuk 5KM agak ramai. Kmi flagoff jam 7.20am. Suzi and aku just do speedwalk. Masa mula2 tu smua berlari. Kmi No 4 paling last kat belakang. Aku just bagi Suzi input to concentrate dgn pace dia dan xpyh pikir hal org.


Actually by time pelan2 dia potong org. Bila lepas ja org yg dia potong, depa duk bisik2. Aku just senyum je. Giler semnagt bini aku ni. Dia makin seronok bila dpt potong org. At satu station, kmi singgah kat satu kedai mamak. Biasa la pompuan mengandung kne check in toilet selalu. Lepas tu dia continue dgn semangat waja dia. Satu2, org dia potong. Aku duk risau sebenarnya. Duk slalu tanya, ada rasa sakit2 ke? Dia xckp xda, smua ok. Almost lepas tiap KM aku akan tanya.

At last KM, dia mula berlari. Sudah. Rasa mcm xsesuai je. Walaupon small run, aku tetap susah hati. Last 200m aku suh dia buat speedwalk ja. Tkut plak org terjerit2 nanti terbarai plak kat situ. We manage to clock lebih kurang 1jam dan kmi bukan yg terakhir. Ramai lagi kat belakang kami. Serius dia happy giler.


Anyway, i learn something about women. Mereka mmg dilahirkan lasak. Jadi we need to aspeck unaspected dari dorg ni. Dlu Amy wife En Zul, xda training pon for Mt Kinabalu. Dia boleh sampai jugak ke check point 8km. Same what happen today on this run.

Lepas larian ni aku trus bergerak pi KL amek anak2 kat umah mak aku n lepas tu terus ke Batu Pahat to join my sister in law convocation. Alhamdulillah post run smua ok, xda sengal2 or sakit2 and she is very happy. Insyallah lepas bersalin kne ikut aku berlari plak. Kta amek pakej kurus free punya. :P

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

11 comments :

June Malik said...

U wrote 25km , I was like kat klang Ada 25km run? Hihi ..laju tuh in one hour!! Congrats to your wife, we women memang semangat kental!!! Nanti dah bersalin, siap la you hehe bday dia beli kasut lari :)

arman said...

typo error kak june.. 5KM.. giler le 1 jam + mengandung.. anyway... mmg dia dah order mcm2.. seluar ketat bertanda X dipeha katanya.. :P

RaYzeef said...

congrats Arman, larian laki bini memang best. BTW pink color suit you...cantek nyah..hihi

kuchalana said...

Ray> hahahaha.. xkuasa mak nyah.. hahaha.. by the way baju dia cun bro..

Luvly Me said...

well done Arman n wifey.. wow, bersemangat btol wife you, ini macam up to 9th month pon boleh trus marathon lagi ni

Che said...

cuple romantik dan comel in pink! hehe.. papai, nanti join lari sesama.. Nike masuk tak? bile next run ko?

kuchalana said...

ani> jgn la 9 bulan.. mau aku yg gaban sepanjang jalan nanti..

che> next event aku.. CICM.. PBIM.. Melaka 12 jam n Malakof.. Aku buat selected event je.. ada kat right panel kat blog ni event sampai tahun depan.. weh.. klu ko ada buat trip tracking ko inform aku.. klu kne jadual boleh aku redah for leasure..

June Malik said...

hahah tau, saja jer usik you .. oh yes the seluar tanda x itu sudah semestinya :)

Mr PenyuBiru said...

mmg semang kental aaa. wife aku masa pregnant,naik tangga turun tangga banyak kali pun aku dah risau,inikan berlari pula.

apa apa un syabas!

Che said...

bro, next one aku akan g tmpt sama (mcm aku ckp ari tu) tp dgn group la.. diaorg nk try naik puncak.
lain takde lagi, kalu ada roger2 ek?

kuchalana said...

KJ> byk lagi dia dah order.. xpa..ada gak teman masa buang long run..

Penyu> nak buat mcm mana .. dah dpa yg beria betul dak? layan kan je..

Che> ok roger