Pages

Race Report - Adidas King Of The Road 2011




Event: 02 October 2011
Venue: NPE, Sunway
Type: Running
Distance: 16.9KM, Pace 7.5minit/KM, 2j10m
Hadir: Arman, Faizal and Ilma (Malaysian Hikerz)

The night before sbnarnya aku dah layan jarak yg sama diPutrajaya. Spanjang minggu mmg xda buat long run jadi aku layan jumaat malam sabtu tu. Jadi aku aspect performance xkan begitu baik pada hari kejadian. Nak jadi citer sabtu tu aku ajak suzi pi layan patin masak tempoyak and sambal kuinin kat kg baru. Kunun karbo load la. Tu dia sakit perut sampai kepagi. Pagi nak lari tu asyik ke tandas ja. Sampai 20 minit sblum flag off pon aku dalam toilet lagi.


Jadi aku xla berlari dgn penuh smgat untuk event ni. Masa permulaan tu aku layan ja dgn slow pace, all the way pon slow ja. Mls nak pening2, aku pikir nak abiskan ja. Sib baik sepanjang jalan ada toilet. Dpt le merelexkan otak skit. Track NPE ni best. Berlari lurus ja. Psiko jugak la sbb no ending. Bila nampak yg all star dah buat u turn lagi psiko.


Anyway, aku dpt habiskan event ni dgn baik. Last 2KM aku buat pace terlaju close to 5minit/KM. Alhamdulillah.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

5 comments :

RaYzeef said...

Congrats Arman, tahun depan mesti lebih baik. Keep running bro :)

pye:rudz said...

sakit2 perut ni memang potong beb.

kuchalana said...

ray> thank bro.. ni nak kejar hang ni.. hahaha..

pirus> mmg potong yop.. boleh bunuh org pagi2 wor.. hahaha

Anonymous said...

Hahahaha carbo loading kunun.. Takpe, keluarkan taik2 kering secara cecirit bebirit..

A'ah laaa perut kau dah kempis!! Cayalah!!

-KuraKura-

kuchalana said...

kura> tu pengorbanan maha dasyat tu beb..