Pages

Kisah October Closing




Seperti yg dikongsi sebelum ni, October tahun ni adalah bulan paling busy tuk aku. Everyweek ada event dan alhamdulillah this weekend ada last event to close this month with a lot of new exposure and experiance.

Aku manage to
1. Clock > 150Km running mileage this month
2. Finish all the event everyweek, walau pon ada sesetengah tu pada tahap zombi kampung pisang
3. Walk 60KM in 12hours which pertama kali aku buat dalam hidup aku ni.
4. Climb Mt Nuang in 11hours 2 week after walking 12hours diPenang.
5. Finish another official HM which 2nd HM so far.

On top of this, i also manage to intertain my family and having a good quality time with them walaupon aku slalu hilang hari minggu. Aku rasa xketerlaluan aku katakan it a big release bila bersama keluarga lepas do all this mental and physical game dan sokongan family jugak menjadi aku lebih tegar. And best part, aku xda ponteng masuk opis dalam masa ni. Giler la. Solid October.

Anyway, there is few more event happening all the way sampai tutup buku 2011. 2 event yg menjadi focus aku skang is

- Penang Bridge International Marathon
Which will be my 1st official marathon. Aku xletakkan pengejaran masa, just want to finish this event that all. Insyallah. Now latihan masih berjalan dan hope mental dan physical aku boleh bertahan tuk event pecah dara ni.

- 12 hours Melaka Walk 2011
Aku plan to break record for 12 hours Penang. Target to make 60KM min dan 80KM max dan 70KM ditengah2, insyallah. Actually dkt penang aku confident to clock 70KM. Hujan ribut memperlahankan pergerakan aku + kaki reput sbb terendam dalam hujan lama sgt. Klu melaka xhujan, insyaallah boleh tgk berapa max KM aku bleh pi.

There is to many thing aku belajar sepanjang bulan ni. Aku yakin setiap event memberikan aku ilmu baru dan menjadikan aku lebih bersedia untuk event seterusnya. Hope smua berjalan lancar for next 2 month. Last event this month, just a fun run. Another impian aku tahun ni (at least lari skali fun run).

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

14 comments :

Mr PenyuBiru said...

wah..aktif sungguh hang yer... aku sendiri tak boleh nak follow apa yg ko buat. jeles pun ada. :D
Syabas. teruskan gaya hidup yg aktif.

kuchalana said...

Mr Penyu> lama menyepi yop.. now ada masa skit tuk bersokan kembali..

RaYzeef said...

Good luck Arman, see u soon at PBIM.

u pick the right event to do FMV :)

arman said...

Ray> thanks Ray.. Insyallah kita jumpa disana..

June Malik said...

See u in Penang :) all the best, insyaallah semua di hajati menjadi sebab kemahuan itu tinggi :)

arman said...

KJ> insyallah kak.. kita jumpa disana..

zulH said...

jumpa dimelaka sebab PBIM aku tak pergi lah :(

kuchalana said...

Zul> ok roger bos.. melaka jgn hujan sudah.. :P

@xiM said...

gila aktif ko kan..jumpa hang di PBIM okeh!!

kuchalana said...

azim> insyallah kita jumpa disana..

Che said...

eh arman ek name ko? hehe.. jumpe kat Penang lah gitu? my first offical FM gak (kategori siang) :P

kuchalana said...

che> hahahaaa.. mcm siut ja kau kan... insyallah jumpa penang..

Che said...

marathon ni aku letih sket la.. last aku buat 6 jam! haha.. so sure ko jumpe aku tgh lari2 tu. tego2 ek?

kuchalana said...

che> hahahaha.. aku pon 1st time ni..xtau apa nasib..