Pages

Revise - Hiking Bukit Pala


Event: April 2011
Venue: Mulu, Sarawak
Type: Hiking
Distance: xpasti (2 jam naik turun)
Hadir: Arman, Zul and Suzie

Track ni kmi dpt tau secara xsengaja dari satu kaum dkt Mulu. Mlm tu borak2 dgn dia dan dia advise untuk kmi hike bukit ni. Bukit ni penuh dgn sejarah sbb dlu xda org berani naik bukit ni sbb bukit ni digunakan untuk menggantung kepala2 org yg dipenggal dalam perang oleh kaum iban. La ni katanya masih ada kepala2 tu dalam certain of the gua yg ada dkt tebing sungai. Actually we not really damn care smua tu. Yg pasti kmi mau mendaki.


Track ni betul2 disimpang sungai pala dan boleh nampak dari Royal Mulu Resort. Naik kejap je. xsampai sejam dah sampai peak. Dia ada 2 view point. Klu pi sbelah kiri boleh nampak airport mulu, gunung mulu dan segala yg seangkatan dgnnya. Klu pi sebelah kanan track boleh nampak hutan banat mulu dan Royal Mulu resort. Jadi aku prefer ke sebelah kiri. Anyway masa naik ni kmi jumpa kaum dari Jepun yg nak naik sama dgn kami. Niat kmi naik sbb nak tgk kelawar terbang berirama dari gua deer.


Serius cantik view dari bukit ni. Aku duk nganga kejap atas bukit tu sbb xterkata kecantikan alam yg ada. Sungguh indah. Futher dgn rezki ALLAH dpt kmi lihat kelawar terbang berirama dari sini. Bertambah rasa syukur dgn kebesaran ALLAH. Kmi duk lama kat sini sampai matahari terbenam. Rasa shahdu bila turun sbb xkn dpt nak tgk lagi keindahan ni ditmpt lain.


Masa balik KL dari trip ni, aku jadi culture shoock kejap sbb dah terbiasa dgn suasana relax dan aman dalam hutan ni. Tiba2 masuk KL yg jam dan bising 24 jam. Insyallah Ada rezki aku akan repeat lg ke mulu. Insyallah.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

1 comment :

Benedict said...

Very useful information, thanks so much for the post.
sex porno | septum rings | where is Niagara Falls