Pages

Revise - Hiking Bukit Broga



Event: Aug 2010
Venue: Semenyih, Selangor
Type: Hiking
Distance: xpasti (2 jam naik turun)
Hadir: Arman, Suzie, Adam, Aida dan Suzie classmate

Ni bukit yg dah hampir lunyai dikerjakan public. Slalunya new hiker's akan bermula dgn bukit ni. Nama lain bukit ni is Bukit Lalang. Bukit ni penuh dgn lalang. Klu wekeend penuh dgn manusia. Dah mcm pesta. Yang xbest, disebabkan manusia, sampah pon byk giler. View pon jadi xbest sbb sibuk tgk org dari pemandangan.





Aku advise klu nak mai sini dtg hari kerja. Confirm tenang fikiran. Klu dak, mmg sakit mata ja. Anyway, ni track pertama adam dan aida. Aku saja bawak depa supaya depa lebih menghargai alam. Pemandangan dkt sini amat cantik. Aku berharap majlis perbandaran kawal aktiviti dkt bukit ni. Kenekan bayaran ka or perbaiki infra yg ada supaya bukit ni akan terus jadi hiking place pada warga kota.

Ole.


kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

4 comments :

ANUAR said...

cantiknye permandangan...

kuchalana said...

anuar> yup.. antara venue tercantik yg kita masih ada..

Mikael said...

Kalau berlari uphill dan downhill ok x? Ade kws yg btul2 curam?

kuchalana said...

mikael> boleh try Bukit Apek aka Bukit Saga. Dkt Cheras.