Pages

Race Report - Rexona Men Adventure Challenge 2011


Event: 23 July 2011
Venue: Taman Cahaya, Bukit Cerakah
Type: Adventure
Distance: 6km + 6 obstacle
Hadir: Arman and Zul

We made it with suffering. This is the 1st adventure event yg aku join tahun ni. Preparation hampeh sbb 10 hari demam. Dpt cover 6km ja sblum the real day. Jadi aku xaspect yg terbaik tuk event ni as SCKLM. Actually pada mulanya aku masuk sbb nakkan goody beg dia ja. Tapi pki2 balik dah alang2 masuk apa kata buat serius skit. Jadi aku racun zul tuk join skali. Then here we are.



Aku kuar umah selepas subuh pi pickup zul kat balakong then kami trus ke tempat kejadian. Ramai gle org + byk muka2 familiar kat sana. Ada artis bagai. Tgok ada geng2 citer Juvana kat sana. Pagi tu ada isu skit tentang toilet. Organizer aku puji dalam smua hal except toilet. Dpa xsediakan toilet. La ni bergantung kepada public toilet tempat kejadian. Nak jadi citer toilet penuh + XDA AIR. Punya la haru.



Back to event. Aku dah plan to run in really slow pace. Sja nak follow zul. Jd ikut la plan. Masuk 1KM, zul dah sangkut. Xcukup warm up. Keting dia dah mula sakit2. Lepas 1st obstacle (lompat tayar) dia dah mula slow. Jadi aku xdpt nak tunggu sbb kmi berada di no 3 last. Marker blakang dah terjerit2, Mcm sial. Jd dia push aku tuk laju skit n dia akan jalan slow2.



Jadi aku pon berdesup kejar org depan. Giler la track Bukit Cerakah. Naik turun bukit mcm haram. Bergegar jugak la lutut aku. Nak jadi lagi citer, aku jumpa si Bell Ngasri. Pelakon yg slalu kat tv tu. All the way tu dia berlari ngan aku sbbnya pace dia sama ngan aku. Kmi duk melawak all the way sbb dia ni mmg jnis lawak. Aku pon xsedar dah sampai ke finishing line sbbkan mamat ni.


Secara keseluruhan, we failed to deliver the best. Aku yakin disebabkan xcukup training. It a good lesson to us. Zul sampai awal jugak. Kira xda la yg terakhir. Kmi buat average masa masing2 45minit dan 55minit. Ok la tu. Next trail run will be lepas raya. Soloman Trail Run dkt padang ragut UPM.


Sabtu ni ada Men Shape Run kat Putrajaya. We plan to finish 12KM in 1jam30minit. Hope we can make it.

Ole.

* Credit to KC The Sunshine Runner blog for some of the picture.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

4 comments :

pye:rudz said...

kau sembur ketiak dengan rexona tu dulu tak sebelum berlari?

kuchalana said...

hahahaha.. xda la yop.. xpakai lagi.. xbiasa pon pakai2 mende kat ketiak ni.. tapi bau product dia best..

Aleyn said...

Ahaks...kalau dah berpeluh gitu...confirm Rexona pun tak berkesan...ekeke

kuchalana said...

lyn> btul.. sbotol ubat ketiak pon xcukup..