Pages

Race Report - Men Shape Run 2011



Event: 30 July 2011
Venue: Putrajaya
Type: Running
Distance: 12.3km
Hadir: Arman and Zul


Yey.. we made it again. We done around 1j40m. Sbnarnya plan aku nak dptkan PB at least 1j30m. Tgk2 xdpt. Aku rasa dah laju dah aku berlari tu. Xpa la, boleh dptkan lain kali. Alhamdulillah aku xberenti sepanjang larian. At 8KM aku buat speedwalk. Sja nak try sbb aku ada training snin lepas. Aku buat dalam satu kilo sblum aku sambung larian mcm biasa. Sja nak biasakan sblum aku berlari lbih jauh nanti. Not bad sbb aku dah dpt skil goyang tangan + bontot + posisi kaki dgn baik. Ni preparation klu dah penat sgt berlari. At least speedwalk boleh bantu.


Anyway, larian ni aku turun dgn family aku. Smua turun dgn berbaju oren. Anyway Zul pon bawak family dia. Jadi gathering la ibu2 n anak2 kami ni. Smua pkne nasi arab mlm tu. Ni kira penutup event sblum masuk ramadhan. Biasa la klu ibu2 ni dah jumpa. Sure byk story mory.


Aku suprise lagi bila jumpa few kaum dari opis aku. Depa ni duk diam2 ja tapi tgk berlari jugak. Ok la. Skurang2nya jgn ingat keje je. Sbut pasal keje patut aku kne kje mlm tu. Zul pon balik opis at 2am. Aku just do regular support for month end. Tgk kol 8pm kaum2 dah msg kata dah achive target. Jadi aku leh berlari dgn aman. Xpyh nak bukak laptop tgk system.


Actually we are having fun in this run. Goody beg dia worth lbh rm300. Mcm2 ada. Futher track ni biasa tuk aku. Best part Zul sampai dlu dari aku. Dari situ aku learn something. Pelari jarak jauh slalu akan simpan tenaga untuk distance dia. Jadi la ni aku kene tambah lagi system latihan to capture for short running. Aku percaya interval training will help. Seriusly aku xberapa penat, sbb aku go by pace yg aku slalu buat. Jadi aku kne revise balik schedule tu supaya dpt capture each run yg aku buat.


Lagi satu aku ada terjumpa Yim The Flying Sarong. Aku byk learn dari history running dia. Actually dia ni Ultra Marathoner dan slalu berlari pakai kain pelikat, Masa jumpa dia baru aku tau umur dia 41 tahun. Damn. Malu pada diri sendiri klu aku xbuat Ultra running one day.


Sok aku nak buat few more kilo sok to close this month with >100KM. Next week kne turun Singapore for work. Training will go as usual. Berlari kat hotel kot. Puasa, puasa jugak jadual kne jalan.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

3 comments :