Pages

Standard Chartered KL Marathon 2011



Mission accomplished. Alhamdulillah dgn jayanya aku dpt menghabiskan larian separuh marathon (HM) ni. Xda serius injury, cuma lecet2 jari. Tu biasa la. Now i am really confident to do more then 21KM. Target for 42KM or Full Marathon plak. Insyallah at Penang Bridge October ni. Xda aoa yg dt menggambarkan keseronokan dan kesakitan berlari jauh2 ni. Bak kata Sarip Dol.. Jangan Menyesal...



Anyway pada hari kejadian, aku dah ada kat KL kol 11 mlm tu. Sbbnya KL jam, depa dah start tutup jalan ke dataran merdeka tgh malam tu. Jadi aku menginap didalam kereta. Bukan boleh tido pon. Sharp 4.30am aku dah ada dkt lapangan. Giler ramai. sesak dgn manusia. Acara aku dilepaskan jam 6.15am. Full marathon at 5am. Best part surau disediakan dibeberapa check point. Berlari sambil beramal.



Aku target to finish in 3jam30minit. Tpi dapt 3jam41minit. Ok la tu as a start. Aku xface byk problem sepanjang larian except jari kaki melecet. Aku kene study lagi pasal kasut dan stokin ni. Aku teramat yakin sbnrnya dgn event ni sbb aku dah buat latihan yg agak kental sblum ni. Sports is about training and disiplin jadi kita boleh agak had mana kita boleh pi.



Berat aku mlm sblum kejadian 75kg.. lepas larian + makan and minum yg byk dia turun to 69kg. 1st time bawah 70kg. Hari ni maintain 70kg to 72kg. Ok la tu. Kne 2 kali lagi boleh maintain bawah 70kg. Ok, aku kne tgk tahap kesihatan kaki. Klu ok then boleh proceed for Ipoh International Run ahad ni. Klu dak, kene rehat le sbb ada byk lagi acara July ni. Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

3 comments :

@xiM said...

congratulations to u bro!!sebab dapat habiskan half marathon.:)

ramai betul manusia kat dataran merdeka aritu kan..teruja jugak sebab dapat join aktiviti macam ni!!first time aku join tapi fun run 5 KM sahaja lah..:)

kuchalana said...

congrat to u as well.. come join running community.. have a great fun.. :)

Blogger said...

+$3,624 PROFIT last week!

Get 5 Star verified winning bets on MLB, NHL, NBA & NFL + Anti-Vegas Smart Money Signals!!!