Pages

Revise - Skytrex Adventure

Event: June 2010
Venue: Shah Alam
Type: Adventure
Activity: Bergayut dari pokok ke pokok
Hadir: Team PAcat

Actually this is the triggering point for all of my activies. Dlu xda la nak berniat beria sgt dalam dunia larian, hiking n adventure ni. Tapi bila En Zol (my good friend masa sama2 belajar di ITM) ajak naik Kinabalu, aku terus katakan yes. Dari situ program telah dirangka setiap bulan untuk persediaan ke KK. Jadi Skytraxe is the 1st event yg kami buat.

Actually aku xberapa pasti apa yg aku buat bila sampai ke sini. Sbb langsung xda idea apa itu skytraxe. Bila dah sampai baru rasa mcm menyesal pon ada. En Zol booking aktiviti EXTREAM dimana ada lebih dari 20 cabaran dan kmi akan berada pada ketinggian > 30 kaki diatas pokok dimana sama dgn bangunan 3 tingkat.

Orait, actually activiti ni lebih kepada flying fox dari pokok ke pokok. Diulang dari pokok ke pokok. Bukan dari pokok ke tanah. Futher kita berada di ketinggian > 30 kaki. Selain dari flying fox, ada jugak berjalan atas tali sekeping, jalan atas titi tergantung dan mcm2 lagi. Yg pasti klu korg xgayat or rasa mcm nak jatuh. Korg bukan manusia. Dari pokok pertama lagi sbnarnya aku rasa mcm nak pitam. Tapi duk control depan kaum2 lain.

Tapi lepas abis smua event ni baru rasa mcm best. Sbbnya kita rasa adrenalin tu dia push sampai atas kepala. La ni dah jadi addicted pada feeling tu. Aku rasa motif event ni berjaya sbb lepas dari event ni kami smua betul2 bersemangat dan sampai rini masih terus dgn activiti2 ni.

Ok, korg boleh dptkan maklumat lanjut tuk aktiviti ni dkt website depa. Kene booking awal sbb slalu penuh dan tempat terhad. Aku advise la pada korg pi. Elok untuk team building. Elok tuk mereka yg sukakan adventure. Sini ada intermidiate track yg tidak berapa tinggi dan ada jugak untuk kanak2. Jadi ada kelapangan pi la tgk dan cuba sendiri aktiviti ni di Taman Cahaya, Bukit Cerakah, Shah Alam.

http://www.skytrex-adventure.com/

Ole.


















Video aksi aku terjun dari pokok.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

No comments :