Pages

3 Inci




Suatu kisah di Doraisamy. Tengah sedap2 minum ngan member aku satu mamat mari mempromosikan barang dia.

Mamat: Salam, maaf bang mengganggu, saya ada berita baik untuk abang. Abang dah kawin?

Aku tgk ja mamat tu tanpa perasaan. Member aku duk layan dia.

Mamat: Nih bang, barang baru dalam pasaran. Baik punya. Nak cerita sikit bang, hari ni ramai perempuan mengadu yg depa xpuas, yg depa xdpt nikmat, yg depa sangap bila dgn suami. Sbbnya salah lelaki bang. Bila barang xkuat, skali pegang ja dah berair. Tu belum kene hentak lagi. Ni smua salah kita bang, masa muda byk sgt goncang. Bila dah berumahtangga saluran darah tersumbat. Jadi nak tahan lama pon xboleh jadi hari ni saya ada bawak penyelesaiannya terbaik. Wowwww. (dia menjerit mcm Husin Lempoyang penjual unta)

Aku: Berapa baekkk barang ni? Boleh hentak batu ke?

Mamat: Haaaa. Abang jgn xpercaya, saya makan, dia naik dekat 3 inci lebih (sambil menghentakkan lengan ke meja). Lepas makan ja terus pacak. Lepas bersama pon naik xturun2. Guarantee tersenyum punya la bang org rumah.

Aku: Klu xturun camna aku nak pi keje the next day? (saja test akal dia)

Mamat: Errr. abang jangan makan banyak2. Cukup 1/2 dari sebiji tu.. klu nak bersama makan lagi satu bahagian.

Member Aku: Ni viagra ke? Ko jgn memain, product mcm2 ni kang xnaik2 masalah.

Mamat: Ni mcm viagra bang tapi lagi power. Dia buat pakai akar kayu. Murah sikit. Klu abang berminat saya kasi harga special. Saya jamin bang. Abang xnak tgk org rumah tersenyum ke?

Aku: Ko dah kawin?

Mamat: Belum bang.

Member Aku: Then camna ko tau boleh naik lebih 3 inci, boleh pacak, boleh tersenyum?

Mamat: Errr... err..

Member Aku: Xpala, ubat ko ni tuk org yg xkuat ja. Mcm aku mmg dah semula jadi kuat, dah lebih 3 inci, itu pon xmakan ubat, klu makan ubat ko ni kang jadi ular pulak dah susah. Then org umah aku hari2 tersenyum, hari2 ko tau bukan bila nak baru makan ubat. Stakat 2 jam makan kuaci ja. (sambil tergelak)

Aku gelak mcm nak rak...

Mamat: Ala bang test la sebiji dulu.

Aku: Dah2, ko pi kawin dulu baru citer ngan kami pasal ubat ko ni. Better ko pi cari org yg xkuat.


Tu dia antara sketsa penjual ubat "kuat" yg pernah aku jumpa. Bukan ni ja, korg pi tgk kat web2, dalam paper. Smua duk jual mende tah apa2 ni. Soalan yg paling best, xkan ada iklan2 tu klu xda demand yg tinggi dari org ramai. Jd pelik aku tgk org2 kat malaya ni. Sikit2 nak kasi kuat, nak kasi panjang, nak kasi besar. (Siap buat iklan ko dalam tv). Lepas tu cari produk2 yg tah mana datang. Actually bahaya wo, takut ada racun or dadah yg xterkawal. Silap2 boleh "tido" selama2nya. Pada aku ubat ka, alat ka smua tu salah satu penyebab. Kene pikir bab kaedah dan ilmu jugak, itu lagi penting dari cari jalan mudah.

Jadi pada lelaki2 yg rasa xkuat, korg pi cari ilmu kelamin bukan main redah ja makan or pakai sebarang. Pada golongan isteri, bawa berbincang klu rasa suami ada masalah or rasa "xboleh nak senyum". Itu lebih baik dari biarkan diri terus makan hati. Pd tukang jual produk, klu xkawin lagi jgn le memandai nak pi jual produk2 yg korg sendiri xpernah cuba dan pada yg bujang, tuntutlah ilmu dari guru yg bertauliah.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

6 comments :

@xiM said...

tak berkelayakan pastu nak juai mana laa orang nak percaya kan..haha..lawak pulak aku baca entri neh.

nasazfrog... said...

yuuhuuu... senyum sorang2 gua pagi neh baca cita lu bro,, betol ah skang ni banyak menda yang haram jadah la,,, ha to axim lu kawin dulu baru tau.. hahahaha :)

pye:rudz said...

salesman. memang pandai cakap.

bozzobattousai said...

bahaya makan ubat kuat gitu..takut tak naik2 langsung kang lagi susah...kat harian metro ada sure up...

FdausAmad said...

Salam,

gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.rilek rilek.

Selambe.

shafarina said...

padan muka la dia tanya orang yg salah..

huhu