Pages

SmartParent.Com

Uncle Azizi sedang berlabun


Pasukan Berani Mati

Last 2 weeks aku terlibat dgn satu program azizi ali di pejabat beliau diPJ. It a mastermind meeting untuk mereka yg berada dalam Inner Circle Program. Meeting ni memanggil smua sahabat2 yg berada dalam inner circle program host by azizi, program ni lebih kepada mentor program man to man dgn azizi dalam hal kewangan. Jadi actually aku 1st time terlibat dgn program kelolaan azizi ni. Jadi xda la apa2 expectation masa datang pagi tu.

Jadi seperti yg dijanjikan, tepat jam 10 pagi ada la dalam 15 org dalam bilik meeting tu. Smua latar belakang agak dasat jugak la dan kebanyakan yg join program ni smua nak dptkan special couch by azizi sendiri tuk memperbaiki cash flow dan memaksimumkan pendapatan yg ada. Agak menarik bila sessi dibuka kepada setiap dari kami untuk berkongsi pengalaman dan kisah yg mungkin boleh menjadi tauladan atau panduan pada kami dikemudian hari. Serius aku ckp this is a good session sbb kita dpt dgr sendiri kisah dari mereka yg dah berjaya dan juga yg gagal. Jadi sama2 kami didalam mejlis tu belajar dari kisah benar.

Dalam 15 org yg hadir tu, ada berbagai bangsa, latar belakang, agama, status dan warganegara. Jadi amat menyeronokkan bila dapat duduk bersama manusia hebat. Dalam ramai2 tu aku nak cover pasal sorg sahabat. Zaid nama dia. He is someone in corporate world. La ni dia tgh tunggu buku pertama beliau untuk dipublish. Aku suka topic dan konsep yg cuba diketengahkan oleh beliau. PARENTING. Dalam negara kita ni kurang pakar dalam bidang ni. Jadi insyallah beliau akan memulakan langkah pertama untuk buat parenting course pada sapa2 yg berminat. Klu dari web beliau is free for time being. Klu korg berminat just drop to his webpage and bercakap dgn belaiu sendiri.

Mana2 yg baru dapat anak or yg merancang untuk ada anak or yg dah ada anak, pihak skolah, syarikat2 swasta or awam boleh call dia tuk berbicara pasal PARENTING. Klu xsilap aku buku beliau nanti akan menyatakan tentang hal penjagaan anak2 dalam skop seorg BAPA. La ni byk buku duk crita pasal IBU ja, la ni dia ubah mentaliti tu dan tekankan bagaimana peranan yg lebih besar patut dimainkan oleh bapa dalam soal anak2. Jadi jgn ketinggalan untuk mendapatkan buku beliau nanti. Futher korg boleh tgk sendiri atau berbicara sendiri dgn saudara zaid di http://www.smartparents.com.my/ or http://zaidmohamad.blogspot.com/
* Pkns call aku berlabun lagi besok.. i am talking about mengubah cara hidup, venue di Kompleks PKNS Bangi jam 3.30 petang.. jumpa anda disana.


Ole

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

1 comment :

Zaid Mohamad said...

Salam Arman,

Thanks for your kind words, and for promoting the work I am doing.

Btw, my book is out :) It's available on my website (www.smartparents.com.my) and also through MPH stores next week.

Tahniah untuk you juga sebab nampaknya buku jimat-cermat tu dah mula dapat sambutan.

Jumpa lagi & take care!

Zaid Mohamad