Pages

Kisah LCCT




Baru2 ni aku ke LCCT to send myloveone. Dia ada hal disuatu daerah dibumi kenyalang. Insyallah aku akan menyusul dalam 2.3 hari ni untuk bercuti dan menikmati musim cuti skolah ni dgn anak2 disana. Nak jadi citer masa aku nak anta dia tu ramai la pulak rakyat2 dari bumi kenyalang nak balik kampung tuk pesta gawai. Jadi LCCT haram pack.


Jadi masa beratur nak amek ticket jadi la beberapa hal. Satu kes where kekeliruan kaunter berlaku. Kaunter sebelah aku tu dia tulis AKXXX Phuket. Yg best mat and minah saleh beratur lebih dari 10 org kat kaunter tu tapi xda org plak yg jaga kaunter tu. Lbh setengah jam baru la mat2 salih ni realise yg kaunter tu xberfungsi. Jadi dah mcm2 ayat maki hamun kluar dari mulut depa. Rupanya kaunter tu dah dipindahkan tapi mamat yg jaga kaunter tu xpadam maklumat kaunter tu. Apa punya tur, bikin malu 1malaysia ja. Penyampaian maklumat kene betul la kawan. Silap2 boleh terlepas flight depa tu.


Then jadi plak satu lagi hal kat kaunter aku sendiri. Punya la lama aku menunggu. Ada la satu group local tourist nak ke srawak jugak. Kes depa kat depan tu makan lebih sejam. Apa punya tur. Dah la tu xda disiplin. Nampak sangat xpernah travel. Duk berlonggok ramai2 kat depa kaunter. Org yg xda kene mengena pon duk ramai2 kat situ. Borak2 mcm xda apa. Klu kat KLIA, aku ckp mmg dah kene maki depa ni ngan staf MAS. Xda disiplin. Xikut Q. Patut pengurus travel agency disiplinkan depa ni. Q elok2. Letak barang elok2. Xpyh nak kelirukan mamat yg jaga kaunter tu. Xpayah nak ganggu kaunter sebelah. Yg dah seatle blah dari situ. Ni penyakit org kita ni. Xda disiplin. Malu ja aku tgk sikap mcm tu. Borak kat telepon cakap inggeris, gaya mcm skolah tinggi. Tapi haprak. xlari nyer flight tu klu berator pon.


Dalam masa yg sama, satu mamat kat depan aku dah mula terbakar bila lama sgt tunggu. Nak jadi citer, disebabkan barang2 group tu dah terlalu byk, beg dia ni xlepas tuk luggage, futher beg dia mmg besar. Dah member meletup kat situ membebel mcm2. Budak kat kaunter tu muka nohen je aku tgk. Slow ja aku dgr budak tu ckp, "Nak selesa naik MAS ler, dah nama tambang murah". Mamat tu capai beg dia terus blah. But it true, what we aspect from low cost flight?


Tapi mmg jauh beza la service kat LCCT ngan KLIA. Patut pihak berwajib melihat perkara ni lebih dalam lagi. Jgn biar ja LCCT tu mcm tu. Buruk nama beb. Dgn keadaan yg terlalu ramai bukan ja selsema burung, selsema babi dan keli pon boleh tersebar dgn mudah. Tu blum citer aspect keselamatan lagi. Aku dgr LCCT ni la lubang penyeludupan termudah diAsia ni. Bahaya ko, silap2 ada yg jumpa bom dalam pesawat.


Apa2 pon, aku berharap sgt pihak berwajib dan yg meniaga (pesawat) melihat kembali LCCT ni. Letakkan kepentingan peribadi jauh2 demi keselesaan rakyat dan pengguna. Xkan dah terjadi masalah baru nak berfikir, masa tu xda guna dah.


Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

4 comments :

pye:rudz said...

memang nak tunggu masalah melanda lah baru nak pening malaysia nih. SOP katanya. standard operating procedure.

bozzobattousai said...

dia oerg tak kesah buruk nama janji poket penuh je...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

金瓜米粉Jason said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚