Pages

I am back...








Tu dia... bersawang dah blog aku nih.. ok.. strat from today.. insyallah aku akan menulis smula seperti biasa insyallah... byk koleksi2 panas... terkini dan terhangit dah aku tulis dan akan aku publishkan xlama lagi... jadi tungguuuuu...

Anyway, hari ni aku just nak mempublish the greate visit to my school. Saja nak mengenang kisah2 zaman persekolahan. 2..3 hari ni pon this school telah diwartakan sebagai sekolah harian pertama yg mendapat status WARISAN KEBANGSAAN. I am glad to be part of the student and one day to be part of the history as well... Insyallah...

Jadi selamat hari jadi ke 116 pada VICTORIA INSTITUTION... teruskan dengan semangat untuk melahirkan manusia yang BE YET WISER...

VI Clap.. 3..4...

Ole..

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

7 comments :

alhaqimi said...

selamat kembali dr seribu kesepian...huhuk!

JM said...

bravoo bravoooo

Afhm said...

Welcome.. welcom..

Blog hang bersawang.. blog aku berabuk je huhu sibuk bangat!

Just want to ask.. nape suka noo berposing ngan bermuda n t shirt.. ko memang trademark camnie yer. hehe lain dari yg lain..

anyway take care dear friend.. aku nak balik Kelantan for gud.. so ada pape gathering inform awal2 yer..by sms lah.. chow beb..

chekdenoor said...

Salam,

chekdee mengajar di VI tahun 1988...setahun jer ....lepas tu..pindah pahang.

Masa tu...ada anak Tun Syed Alba...hmmmm....boleh tahan gak ler......"garang" cam ayahnyer kot...heheheheheh...siap gaduh semasa perhimpunan mingguan dengan headboy.....pengetua pun terdiam.......

Masa tu.....budak VI..kena bawa beg kemana-kama..kalau tak....beg hilang....buku note pun kena curi.... hmmmmmm

Kes yang paling menyedihkan...bila seorang guru kena marah teruk sebab dia salah tulis markah pada buku rekod seorang pelajar ni..... actually...pelajar tu tipu...dia yang buat buku rekod baru...siap buat cop sendiri dan tiru sign pengetua dan cikgu tu .. teruk kena basuh dengan parent yang vvip...konon nyer....tapi bila hal sebenar terbongkar...parent tu tak mintak maaf pun...hmmmm....

chekdee lebih suka mengajar disekolah kampung....pelajarnyer memang lambat banyak...tapi berbudi pekerti dan tahu menghormati guru.......

murnie sangat said...

terimbau nostalgia lalu..

ixora said...

alhamdulillah...
ingt ke mana la bro menghilang..
mne tau hanyut d negara ikan todak..=)

Boo Tofu said...

glory-glory Victoria!!!

tempat aku belajau nak idup bedikari...
tempat ku kenal siapa kawan, siapa lawan...dan siapa true 'brothers'....

proud to be a victorian...
~s.a.w~