Pages

Gambo Dan Moral

(pada yg xtau inilah gambar bogel)


Heboh ko minggu lepas dan minggu ni kes gambo separuh bogel MP Eli. Yg best ada yg kata separuh bogel dan ada yg kata bogel. Mana satu ni yop. :). Dari satu sudut aku tgk gambo tu xda la keterlaluan sgt. Cuba kasi tau mai sini, sapa2 yg xpernah tido separuh telanjang atau telanjang or sapa2 xpernah mandi telanjang atau separuh telanjang. Kakakaka.. Nonsense.

Yang aku gelak is sorg POYO yg dijatuhkan diselangor dalam election baru2 ni. Katanya, "Ini melibatkan isu moral dan dia perlu meletakkan jawatan". Apa punya tur la kawan. Yg menjadi isu moral adalah siPENYEBAR GAMBAR dan YG MENGAMBIL GAMBAR. Minah tu xsedar pon gambo dia org ambil. Satu senario yang sama katakan la korang duk tgh meneran dalam public toilet tiba2 ada org amek gambo dan sebarkan. Ko nak salahkan diri sendiri ke. Come on la. Cuma this lady kene byk belajar tentang politik dan kekotorannya. Hatta suami dan anak2 sendiri boleh menjatuhkan diri beliau satu hari nanti inikan pulak boyfriend. Polis patut ambil tindakan pada lelaki berkenaan dan reporter yg menyebarkan gambar berkenaan kerana mereka inilah yg menjadi najis dalam isu moral tadi.

Ada plak yg samakan kes ni ngan sorg menteri di Johor yg nyata dan terang tgh mengkuda satu Ah Yam dari China. That is real MORAL ISSUE dan ok la dia agak gentleman dgn meletakkan jawatan (dan skang ni tgh nak buat comeback). Sekurang2nya dia ngaku, xda la mcm separuh menteri melayu tu. La ni klu nak bercakap pasal moral, xpyh jauh, tgk sendiri si POYO yg memberikan penyapu pada ahli majlis bandaran (bukan xtau kes hang kawin 2 hu2.. perang jgn xperang). Tgk plak kes rampasan kuasa diperak (aku akan ulas kemudian). Tgk plak kes menteri raba bontot dkt kelab exclusive, tgk plak bapak hadari raba2 bahu dan pinggang. Xpyh sebut la aku rasa, korg smua dah tau citer2 ni. Klu nak sebut berlambak2. That is REAL MORAL ISSUES.

Actually selepas perak, mereka2 yg sangap kuasa ni really want to take over satu lagi negeri dan kalu boleh selangor kerana ngeri ni kaya raya. Pada aku dalam konsep lelaki budiman (gentleman) kita kene melakukan sesuatu mengikut saluran yang betul. Bukan dgn cara jalan belakang atau main belakang. But that is politik. Sama ada cara baik atau cara xbaik kuasa diperlukan dan ianya akan diperoleh dgn apa cara skali pon.

Aku menjangkakan akan ada lebih byk cerita2 dan perlakuan yg memualkan dalam mendapatkan beberapa lagi negeri termasuk penang, kedah dan selangor. Jadi kita tunggu dan lihat ja. Kesan kepada perlakuan ini amat pasti akan memberikan sokongan mudah kepada mereka yg teraniaya dan dianiaya.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

12 comments :

Mr PenyuBiru said...

mak aiii..gambar tak sensored langsung.haha

alhaqimi said...

huhu...

setuju semua isi and fakta yang ada!

gambar tuh nape posing belakang?

ku tak sempurna said...

jgn terkejut pas ni klu gmbr bogel anak2 exco perak disbrkan... lebih mengharukan, anak2 mereka br umur 2, 3 thn... kuang kuang kuang...

politik mmg lawak..... lawak bodoooo...

.::WaNiE::. said...

ekellehhhh...aku ingatkan gambar bogel sapa td... gambar aku mandi ke..hahahaha

bodo lar ini citer..malas pikir..bodo bodo bodo..ppn tu kan tido..bodo lar..tido pakai kain pulak..dua kali bodo..bukan ppn tu yg bodo..yg pi salahkan ppn tu la yg bodo..mmg bodo..

Bodo lar xkan skrg kalau mandi bogel/separuh bogel aku dikira ada masalah moral..xkan nak mandi pakai tudung..

Bila malam panas, kadang2 tido separuh bogel..adakah aku ada masalah moral? bodo lar bodo

Kan kan kan??

dakgilachoc a.k.a nani said...

perghhhh gambo tuh...agagagagag...langsung lupa dah nak komen apa ni...ekekeke...

~Cinta Cukulet~ said...

owh..tak ramai org politk yg bermoral rupanya hehe

bozzobattousai said...

politik tuh dah memang kotor...sian amoi tuh...

nasazfrog... said...

alamakkk dah name pun donia kan,, so macam2 citer lah,,, maleh la nak citO.. ha tu gambar tu nak terjun kemane lak tuh.. gilo btol lah..

axim said...

lemas dan rimas ngan politik kat Malaysia yang ntah hapa hapa ntah nih...layankan ajer lah..

.::WaNiE::. said...

pe ni kata nak apdet mcm selalu..hahahaa

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

金瓜米粉Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社