Pages

Obama.. xlama tu...

Satu dunia duk mendewa2kan new president ni. Sampai la ketanah airku tercinta. Smu org duk berkata, bercakap dan bermacam2 lagi tentang 1st black US president ni. Kemana ja aku pergi sure ada ja citer mamat ni dalam paper la, kat tv la, dalam blog la, pilot la dan kebanyakannya smua meletakkan satu harapan kepada mamat ni membawa kepada perubahan dunia. Hei kwn, siapa mamat ni sampai perlu dia didewakan persis dia yg paling berkuasa dalam alam maya ni.
Kunun, dia boleh membawa perubahan kepada ekonomi dunia, kunun dia boleh membawa keamanan ditanah arab, kunun dia boleh memperbaiki this and that. Perlu kita sedar, dia cuma manusia yg dilantik oleh tangan2 kotor zionis diUS nun. Korang jgn la meletakkan dia ni mcm dia dan US terlalu berkuasa. Jgn tertipu dan menipu mengikut dakyah zionis yg cuba meletakkan dunia dibawah kaki mereka. The best part yang korng kene tau, kes Obama ni mcm kes kereta naza. Depan nampak naza, tapi dalam adalah KIA. Cuma bersalin kulit sahaja, yg tukang buat adalah org yg sama. Jadi kene paham, polisi pentadbiran dan segala2 bersangkutan masih sama kerana terdapat tangan2 gelap yg mengawal segalanya. Dia cuma boneka untuk mengatakan ya atau pon tidak dan mungkin juga menjadi kambing hitam jika perlu. Letak la sapa pon kat kerusi president tu, pentadbiran dan segala polisi masih sama.
Kalau ya obama boleh buat perubahan, kenapa dia senyap masa kes perang diGaza. Dia xbercakap sepatah pon. Silap2, lepas 6 bulan pentadbiran dia, mungkin dia akan meneruskan polisi bush untuk menyerang iran dan menghukum korea. Dulu smua org meletakkan harapan yg sama kepada bush and what happen? Perang disana sini. Tu belum masuk kes diiraq dan afghanistan.
La ni dia masih sibuk meraikan kemenangan dia. Klu korg tgk, org2 kanan beliau masih org yg sama seperti dizaman bush. Jadi he is nothings melainkan pak pacak semata. Silap2 org akan balik taik pulak lepas ni kat dia. Lagi satu citer best. Someone tanya aku, kenapa nama dia Barrack Obama Hussien. Dia ni bekas ahli kumpulan Meet Uncle Hussien ke? Mengikut cerita dari beberapa kawan diUS, atuk dia ni hamba dari kenya dan seorg islam. Bapak dia kawin dgn pompuan mat saleh dan mereka tidak menukar agama. Lepas tu bapak dia bercerai ngan mak dia dan kawin dgn satu mamat indon islam. Dia duk indon beberapa tahun dan balik US lepas tu. Dia adalah seorg kristian mengikut agama ibu dia. Dan hanya membawa nama bapa dia yg islam. Jadi jgn katakan dia seorg islam sbb nama bapak dia islam. Kat US jgn terkejut klu nama Muhammad tu org kristian or nama Adam itu Yahudi. Bak kata org dulu2 apa ada pada nama.
Jadi tlg sgt2 aku mtk, jgn dewakan manusia ini kerana dia tidak lain dan tidak bukan hanyalah patung yg digerakkan oleh zionis dalam rancangan jangka panjang mereka untuk merosakkan dunia dan menghancurkan islam. Letakkan harapan yg kecil sahaja dan perlu kita memahami realiti dan letak duduk hakikat dalam perkara ini.
Ole.
*selamat bercuti kepada semua.....

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

12 comments :

dakgilachoc a.k.a nani said...

ulasan yg bagus..

selamat bercuti bro...:)

Indah Hairani said...

Ya! semua orang perlu sedar...betul cakap kuchalana...wokey!!

Anonymous said...

Salam,

Sekurang2 ada sinar harapan dr dia..janji dia nak undur askar kat iraq...janji dia nak tutup penjara tawanan perang tu...walaupun ia sekadar janji..tapi masih ada sinar harapan..walaupun dia bukan islam..tapi dia keturunan islam..x kan kita mengharap org islam nak jd president US...apa yg kita boleh lakukan selain berharap...bukan mendewa...cuma berharap...

*Bukalah minda dan janganlah menjadi terlalu fanatik kepada perkara yg kita tidak pasti.

kuchalana said...

mahluk aonymous - kita kene berpijak dibumi yang nyata... itu hakikat kemanusiaan yg manusia selalu tidak fikirkan.. kita boleh berharap.. tetapi kita sedar tentang hakikat ianya xkan berlaku.. anda perlu berpijak dibumi yg nyata dan membuka lebih minda anda untuk melihat kepada hakikat... janji yahudi dan manusia kafir telah dinyatakan didalam al quran dan ianya always tinggal janji dan sentiasa dikianati.. anda perlu lebih byk membaca sejarah islam dan peradaban islam sebelum menyokong pada mende yg anda tidak tahu...

lagi satu.. jika nama dan keturunan sahaja islam.. ianya masih tidak islam.. tiada janji ALLAH kepada umatnya tentang mewarisi keimanan keturunan mereka.. jika bapa kita org yg tawaduk.. belum tentu kita tawaduk walaupon namanya islam bin iman..

* be gentleman kawan.. buat la satu nickname.. kita org islam kene gentleman dalam bermusyuwarah.. bukan baling batu sembunyi tangan... unless anda bukan islam.. ole..

vagg. said...

bangggggggggg
entry yg gua tunggu2...
lambat plak lu nk buat entry nih yek!
hahaa

bozzobattousai said...

harap2 pengganti nih jgn lebih teruk dah la...

ita.itu said...

sama je aku rasa obama ni..senyap je kan..

zgila said...

Bush ke, Obama ke, Albino ke pendek kata kalu keluaran amarica tu same je. Yang jadik presiden memang la obama... Tapi perlu diaingat... itu cuma topeng... sendiri mau ingat...!!!

izman said...

aku setuju, obama dan lain2 presidente same je... penyokong zionis.

cendawanintim said...

aku pon rasa sama jer ngan presiden yang lain, saje je nak bagi publisiti lebih...

juz wait n see lah!

IdaShah said...

ntah lah rasa tak kemana mamat nih

Lenard said...

Really useful information, thanks so much for the article.
Oriental recipes