Pages

Mari Kepoci



Aku slalu jarang nak citer pasal kes artis. Tapi hari ni ringan ja tangan aku nak menaip citer2 mual dalam paper la ni. Sbbkan mood kat opis ni pon boleh tahan berhaba dan panas.. jadi mari kita terjah...

1. Kes Anak Yusop Lamsam
Kan kecoh kes budak kecik yg menjadikan kisah cintanya mcm citer dalam filem. Yg ko pi pukui girlfriend ko tu buat apa. Klu ada masalah bawak la bincang. Mcm budak2. Lps tu bila org tu ckp kami xpernah berkasih. Dah ko melenting. Bila dia pi buat polis report, dah ko melenting. Ko salah ka idak, tapi bila ko dah pukul dia, ko tetap salah. Kene paham tu. La klu dia dah xnak, sudah, ramai lagi anak ayam dalam industri yg ko boleh makan. Mak apak ko pon kaya, xpyh pening2. Gentleman sikit bro, xsalah klu ko mintak maap pada dia or bercakap pada public. Dah namanya artis, citer tah apa2 pon nak jadi berita utama.

2. Kes Pemain Bola2 + Artis Mak Janda
Nih kes classic. Korg rasa2 sbb apa depa kawin lari kat thailand nu. Sebagai satu assumtion classic dari aku adalah kerana keluarga teruna xsetuju si teruna kawin dgn pilihan hatinya. Mungkin sbb perbezaan usia, yg dipilihnya mak janda, artis atau mereka merasakan anak teruna depa patut kawin dara atau perlu sama darajatnya. Slalunya org kat N9 ni really look into all this matter expecially org tua2. Jadi aku xheran bila depa kawin lari dan merahsiakan perkahwinan for 10 months. Korg klu baca PC yg family si pemain bola buat, aku amat pasti telahan aku tepat. Pada aku, xpyh halang perkahwinan depa tu. Depa yg nak idup skali, bukan hangpa. Depa yg akan bersusah sng, bukan hangpa. Sbgai ahli keluarga dan family, doakan ja yg terbaik untuk depa. Biak la menantu hantu mcmmana pon, kdg2 kene pikiak anak hang baik sgt ka smpi tgk anak org lain xbtoi sgt. Nak buang menantu pon, klu dia beranak, xkan korg nak campak plak cucu hangpa kat luar rumah. Ni la klu pegang sangat dgn pepatah biar mati anak jgn mati adat. Klu dah xda anak, sapa nak teruskan adat. Ada pikiak ka. Anyway, selamat berbahgia pada both of u, layankan ja .. lama2 senyap la org keliling hangpa.

3. Kes Pelakon Teruna + Penari Mak Janda Cun
Dari ilmu tajul muluk, korg berdua agak serasi. (ceh mcm ahli nujum plak). Si pompuan agak dominan dan si teruna agak manja. Jadi ada unsur api dan air disitu. Harap korg xpyh grand2 sgt event kawin tu. Cukup dgn event ringkas ja. Smoga berbahgia dan berpanjangan ke anak cucu. Nak gak tgk anak kacuk jawa ngan mat saleh ni. Hu2.

4. Kes Kawin Raja SMS + Gadis Ketawa Besar
Nih kes paling hot hujung tahun ni. Siap ada rancangan khas dari pi kursus kawin sampai la kemalam pengantin (oppss.. ada ke?). Actually this is not good. Sbbnya, kenapa perlu ditayang smua kisah ni. Silap2 mamat ni kene buat gak siaran bila bini dia bersalin atau silap2 masa dia nak kene kebumi satu hari nanti. Perlu ke kisah kita peribadi kita ditayangkan pada umum. Sapa ada tgk THE TRUEMAN SHOW lakonan Jim Carry. Klu yg xpernah, pi cari. Btol2 menyentap jiwa citer ni. Kesudahan dari citer ni is, betapa kesiannya manusia yg xsedar, diri mereka menjadi tontonan umum sepanjang hayat sehingga dia tidak menjadi diri mereka sendiri. Apa2 pon smoga dipanjangkan jodoh sehingga akhir hayat.

5. Perginya Sorg Lagi Seniman
Alfatihah buat Nasir P Ramlee yg telah dijemput Ilahi smlm. Smoga rohnya dicucuri rahmat. Secara personal, arwah amat low profile dalam kehidupan. La ni dgr2 anak perempuan beliau amat berbakat skali seperti datuk dan bapanya. Ada yg berkata keletahnya mirip kepada datuk beliau. Aku berharap beliau dapat diketengahkan lepas abis belajar di ASK.

Hakikatnya, seperti namanya DUNIA HIBURAN, maka selalunya smua yg terlibat is about hiburan. Sedih bunyinya bukan, but that is the fact. Jika dia pelakon dan melakonkan watak doktor, ingat dia hanya org yg melakonkan watak doktor dan bukan doktor. Aku teringat kata mamat ngasri bila dia join satu rancangan TV kat TV9. Dia jadi anak angkat satu keluarga nelayan dan menjadi nelayan selama beberapa hari. Diakhir siaran dia ckp, melakonkan watak nelayan lebih mudah dari menjadi seorang nelayan. Jadi dah namanya berlakon dan menghibur, it only for hiburan. Yg pasti hakikat selalu jauh dari apa yg dilihat dikaca TV.

Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

19 comments :

dakgilachoc a.k.a nani said...

adoila kepochi2 ni malas la amik pot..kepchi sy nak la..ahaks...

JM said...

kes pelakon teruna dgn mak janda ni sape bang..ala... tatau

chekdenoor said...

Tuan kuchalana,

Kisah artis ni memang chekdee tak suka dengar...... mereka ni keluarga besar hipokrit dan kuat kelentong........ seperti artis yang kononnyer berseh......tup..tup....kawin gak dengan suami orang.....lepas ...siap duduk kat rumah 7 juta yang dah diistihar oleh mahkamah milik bekas isteri suaminyer....... hmmmmmm.......

Semua nyer mata duitan jer....... dia dah dapat banyak tropi...... akhirnyer dia pulak yang jadi salah satu tropi...hehehehe...... tropi...sapa boleh dapat dia...dia menang.......... wahhhhh tropi besar tu

chekdenoor said...
This comment has been removed by the author.
.::WaNiE::. said...

bro..gosip no 3 sapa yep??

sori lar aku xberapa nak mengikut sgt skrg sibuk

cemut said...

bes2... abg manis kalao menulis mmg bes. kekehekehek da jd artis pepandai la kaver.. tp susah gak kalao 24jam kena kaver kan. jd pulak cam cite jim carry.. susah2.. huhu kes mawi tu mmg meluat la.. buka tv je cite die..buka radio je cite die.

manje said...

salam bro

hehe donia hiburan huh byk bnr warnanya... :) tak percya benda benar... percya, takot tipu aje plak... ada mate tgk, ada telinga dgr... huhu

kuchalana said...

dakgilacekelat - nanti aku buat cover tentang ko... ekekke

JM n Wanie - Q Haidar n Linda

Chekdeenor - tu la.. kdg2 ALLAH akan kasi kita cash... kita tgkkan ja..

cemut- saja ja hari ni hati tgh panas kat opis ni.. jadi kita jadikan artis kita sbgai bahan bakar.. kekeke

manje - betol.. slalu aku xamek port pon.. hari ni tah camna plak gatai ja tangan...

bozzobattousai said...

baca cerita hang lagi best dari tengok melodi kat TV3...

JM said...

ooo haaaa..lupoooo...eheheh

ixora said...

bro..yg number pat tuh xpe la..sy redho je..walau sedikit terluka....waaaaaa...hikhikhik..

acah je la..btw, selamat tuk semua n takziah tuk keluarga si mati..al-fatihah...

Mr PenyuBiru said...

kalu dah nama artis,buat ape pun seme org nak tau kan.

vagg. said...

gua suka.. gua suka sesekali lu apdet, bang. sure gua laju je nak tinggal komen. hiks

.::WaNiE::. said...

oh ok ok ok hahahahah

walaupun tak baik mari kite teka berapa tahun tahan hahaha confirmmm!!

ku tak sempurna said...

dunia hiburan ni macam citer lawak dah skang ni... bukan lawak cerdik... lawak BODOH..

tp best gak ikut citer dorang ni... bole release tension...

hehehehehe..

p/s : tak sangka bro pun ikut citer dorang ni...

IdaShah said...

citer pasal artis selalu nya lebih hot dr citer politik. siap kuar frontpage lagik....

pasal kawin pasal cerai kuar smpi bole ari2 kat papar hehehe...

Nek Cun said...

Lain orang lain caranya untuk mencari publisiti, terutamanya insan-insan yang bergelar selibriti nih!... kalo boleh luar dalam pun nak cite kat orang!... tapi yang salahnya public juga, kenapa nak sangat baca cite-cite cam tu sume? cuba kalo paper kuar cite camtu orang tak baca, tentu paper pun tak akan kuarkan cite-cite gitu kan?...entahlaer!.... suka hati komer ler!... hehehe...

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

金瓜米粉Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社