Pages

Ah Wee Buat Hal Lagi



Ini budak cina dari muar buat hal lagi. Last time dia "mainkan" lagu negaraku. Smlm kecoh dia duk mainkan sekolah dia plak. Sekolah dimana melahirkan dia hari ni. Sekolah dimana dia dibesarkan dan belajar tentang kehidupan. Dan part paling best sekolah beliau itu telah menyaman beliau kerana menggunakan sekolah itu untuk video clip terbaru beliau.

This Ah Wee ckp, dia buat video clip tu tuk menyatakan rasa xpuas hati keatas sistem pendidikan dinegara ini. This is the same reason dia kasi masa "mainkan" lagu kebangsaan dulu. Alo kawan, aku dah tgk video clip tu. That is not protest to the system. Tu keje org gersang yg perlukan tukang kocok. Xda kene mengena pon dengan sistem pendidikan yg kita ada. It more about to show betapa perlunya dia ni dihantar balik kesekolah dan belajar tentang semangat kebangsaan.

Aku pon anti kepada sistem yg bodoh, tapi xsemestinya kita perlu memainkan semangat kebangsaan. Seni tu luas, ada byk lagi cara nak express rasa xpuas hati. Aku nmpk mamat ni mcm kene sindrom kurang kasih sayang. Giler nak dptkan publisiti. Actually apa yg dia ni perjuangkan? Non. It just about publisiti. Satu lagi aku rasa dia ni makin berani sbb xda tindakan atas apa yg dia buat 1st time dulu. Aku pon pelik, abg2 polisia sibuk tangkap blogger and people yg memperjuangkan hak org ramai, siap ISA lagi. Tapi budak yg kurang kasih sayang ni dibiarkan dengan ideologi beliau.

One day, this guy will create more publisiti yg memungkinkan org akan menjadi lebih tidak bersemangat kebangsaan. Jadi jgn marah klu akan muncul Ah Wee the 2nd atau gerakan menentang kebangsaan (bukan kerajaan) ala2 gerila internet mcm ni. Jadi pikir2 la pak menteri oi.
Ole.

* Hari ni maybank dan CIMB menurunkan interest rate (BLR) dan aku yakin bank lain pon akan ikut, harga minyak juga akan turun lagi, semoga tol akan turun juga ujung tahun ni. Yg masih xnak turun is utiliti (air, api dan internet), apa la korg, xkan tak kaya2 lagi. Mcm aku ckp when all this diturunkan posibility inflasi (15% ko) akan jatuh amat tinggi dan masa tu harga barang kene turun jugak. Jadi berdoalah.
* Temasek dah potong gaji menteri, Malaya bila lagi?

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

14 comments :

JM said...

suem mende dah turun...berat badan JM je belom turun2 lg nih...ishkkk..mencik betol guaaa...ekekeke

axim said...

jangan turunkan harga api nanti bonus aku kurang..haha

*ni memang statement orang selfish kan..kahkahkah

~ mizzAmy ~ said...

~ apa kes plak Ah Wee kali nih. amy cam tahu cerita pun. ~

chekdenoor said...

Ah wee gila glamour ...... saja jer dia buat kontrovesi ..... nak cari publisiti murahan....... heheheh

IdaShah said...

sengkek jer kepala bdk cina tuh
x abes2 buat hal

arsaili said...

salam...again....sabar je budak tuh!!!

arsaili said...

salam...again....sabar je budak tuh!!!

bozzobattousai said...

cepat2 la turunkan harga tuh kerajaanku sayang....

.::WaNiE::. said...

ala buat sekali lepas..buat lar kali kedua ketiga dan seterusnya..bukan kene apa2 pun

izman said...

yup, ah wee sempai sekarang masih bebas lagi, utk kreativiti katanya...macam sial!

parti kaum depa backing abis.

leiah said...

kenapa x digunakan i.s.a yg ada itu?

Nek Cun said...

Initlah kesnya kalau tiada sape yang nak ambil tindakan. Dia akan naik 'tocang' lagi... orang-orang camnilah yang tak layak jadi 'warganegara' Tanah Melayu nih!... cam ada orang yang 'back-up' ajer!...

Boo Tofu said...

pelik, kalau bakar bendera salah, kenapa mencemar lagu kebangsaan tak salah? itu lagi teruk dari kononnya menyebar fitnah tentang kerajaan....kan?

JM said...

mane abang nih