Pages

MatiHidupKembali

* God, tq for the 4th stick.. Alhamdullilah


Mati Hidup Kembali

Jalan raya terlampau sunyi
Untuk ku terus bermimpi
Mataku belum mengantuk lagi
Bawa ke mana sahaja kupergi

Tunjukkan ku bulan gerhana
Tiada siapa nak kujumpa
Pendirian tiada kusangka
Tak mengapa oh tak mengapa

Malam semalam gundah gulana
Hari ini hari mulia
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Bawa kuhilang dari ingatan
Hari ini sehingga esok
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Agar sepenuh dengan pendirian
Kucapai sebelah tangan
Sebalik awan ada cahaya
Bercahayalah selamanya

Daku tertawa seorang diri
Darah yang mengalir terhenti
Fikiranku melayang-layang
Tiada siapa yang perasan
* Credit to Butterfingers...


This words really meaningfull to me, kisah perjuangan dalam menempuh liku2 hidup. Hari ni aku malas nak menaip atau bercerita panjang2, cukup dgn kata2 indah diatas mewakili apa yg aku rasa hari ini. Apa2 pon slamat menghayati monday blues ular sawa. Ole.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

10 comments :

cendawanintim said...

owhhhhhhhh...ada orang tu dilanda sindrom monday blues yerrrr...

cemut said...

haha.die fan butterfinger

SHIMI said...

Blues untuk kunchalana. Teruskan perjuangan hidup

IdaShah said...

camner rasa nya seperti mati hidup kembali...

shafa said...

Xpernah lagu dia mcm mana bunyi nya.

tumpang said...

lagu ni mmg best bro...

ad3ck said...

apa maksud 4th stick tuh? ;p.

kuchalana said...

cendawanintim - kakaka.. xslalu aku kene penyakit ni...

cemut - i have a good history with this band... aku ni akan support a good and talented band.. futher yg gemilang dgn smgt reformasi.. hu2

shimi - ya.. kita hidup untuk mati.. perjuangan musti terus..

idashah - hermm... susah nak cakap.. oneday klu ada rezki ko akan rasa.. hu2..

shafa - depa ni underground band.. jadi lagu depa xkan kuar lalio.. cari YouTube.. Butterfingers.. Kembali..

tumpang - yup.. really 60's

ad3k - hu2.. rahsia.. cuma org2 yg rapat ja tau.. hu2..

amanda said...

Yer la..Gig ada ker? Bile? Anyway, hang-on there..

kuchalana said...

amanda - aik.. ada plak suara hari ni ekk.. kakakakaka.. slamat berposa.. kim salam ngan team futsal kemasik okey..