Pages

Tribute to 13May




Hai all,

Hari ni aku nak citer skit pasal sorg sahabat blogger kita ni. 13May. Ni bukan ngampu cuma aku nak kasi special kredit kepada beliau. Actually aku xla kenal sgt si May ni. Mcm biasa la kita dalam dunia blog ni, almost 99% kita xknai dan pernah jumpa face to face dgn org yg sebelah sana. Tapi there is something special about him yg korang mungkin xperasan. Almost all blogger from malaisi linked from his blog.

Aku bleh kerat jari cakap, korg yg dpt link web kawan2 yg lain sure akan melalui 13May or at least skali korg pernah singgah ke blog beliau. Kebanyakan new blogger or old timer smua datang dan bersembang dgn beliau seblum kenai dgn yg lain2. So do i. Aku suka method beliau yg mengiklankan smua blog2 yg nak layan kepala bersama beliau suatu masa dulu dan hasilnya satu jaringan blogger yg amat ramai dah diattached dan trus berkembang jaringan tu dari hari ke hari. Seriously, I've been meet with a great people from your link.

Aku xkata lelain blogger yg popular xpopular. Cuma aku meletakkan 13May berada dalam kelompok moderator bebas yg tersendiri dan menarik. Jadi keep up a good work bro. Klu xda org nak kredit hang. Hari ni aku kredit hang. Truskan dgn agenda layan kepala anda. Jgn layan la hantu2 setan yg tak tentu arah tu. Anda istimewa dalam kelompok anda sendiri.

Anyway, nih satu lagu yg budak2 aku rakam masa reunion jam baru2 ni. Aku tujukan khas tuk hang. Kakakkaak... Layan kepala aku plak hari ni... kakakakkakak.. Jgan ngata plak. Tu smua sessi jam karat tu. Layannnnnnnnnnnnnnn.....

Ole.


kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

21 comments :

tun teja said...

salam bro, lama x jumpa dia.

sungguh pemes ini 13may. gi penang suh dia banjer bro nasik kandar.

~Cinta Milo Ais~ said...

hehe..betul2..masa saya mula2 blogging dulu en.13may la yg 1st skali datang hehe

p/s: mekasih en.kuchalana sudi singgah blog saya :D

13may said...

waaa....terharu sungguh!

Tapi aku takleh nak view video tu kat opis. Nanti balik umah aku layan.

Btw, tima kasih byk2 :)

manje said...

salam

dia mmg femes... leh kate setiap blog yg kite pegi mesti ada link ke blog dia...

ku tak sempurna said...

ooo... femes la kiranya 13 may ni ya... patutla dah byk blog sy masuk ada link tuk 13 may... pernah gak masuk blog nye, tp segan nak komen... maklumla... kite budak baru belajar... hr ni cuba nasib la...

axim said...

aku tak nah jumpa lagi ngan dia walaupun duk kat penang jugak..haha

ita.itu said...

wah bravo 13 may..hang mmg teror no..

waterlily said...

Saya tak ingat bila saya start baca 13May. Dia punya gaya tersendiri. Entrinya walau nampak bergurau & lawak2 ringan,kadang kala boleh pakai juga :)

13may said...

waaa...bro,
layan betul laa...

ni yg buat aku ketagih nak masuk studio nih :D

bozzobattousai said...

klu dtg kl bleh a ajak jumpa gue.... dpt salam pun jadilah

cemut said...

ow cemut xpenah ke blog tu..pasni nk jengok la.da bro suggest mesti bes kan....woh abg drumer ke?sebaek pakai baju

ixora said...

wah..dpt kredit dr bro kucha..bestnyer...bertuah tol incik may nih...tahniah2...=)

kuchalana said...

tun teja - ketuk ja si may ni.. rumah seberang jalan ja..tapi xbertegur sapa.. kekekeke

cintamiloais - dia mmg camtu..always the latest one.. sama2.. singgah2 slalu..

13may - jgn glak plak bro.. timing drum ngan bas slalu lari.. training xda la.. kaki sudah keras..

manje- see may.. ramai org kenai hang n suka kat hang..

kuchalana said...

kuxsempurna - may ni lelaki malaya terakhir nih... kekeke

axim - elok korg buat club la kat penang.. ramai otai2 kat sana..

ita.itu - lps ni aku cover citer ko plak ita..

waterlily - c.. sure ramai kenai punya la..

kuchalana said...

bozzo - kekeke.. lu kat KL ke.. wa pon KL gak tempat wa bermain..

cemut - tu sessi blum panas.. dah panas .. dah bukak baju.. xleh nak rakam.. ekkekeke

ixora - saja nak kasi dia amek mood ckit..

IdaShah said...

aku dah link blog dia.mmg sempoi

.::WaNiE::. said...

may yg ensem..kekekke...

oo ngampu ni ..dah lama dah buat keje2 camni..kakakkakka

kuchalana said...

idashah - kekek.. ada satu blog dia yg link ramai blogger.. bleh pi situ klu nak tambah jaringan...

wanie - aku kesian ke dia la.. duk kene hentam baru2 ni dgn mana punya hantu raya.. tu yg kasi dia moral support ckit..

.::WaNiE::. said...

hahaha yg 'lu pikir la sendiri' yang takdek link tu..poyo lar :P org dengki di mana2 aje kan

kuchalana said...

wanie - tu la.. mandom kejap kawan ko tu.. sian plak aku tgk.. saja kasi dia happy sikit.. la ni dia dah rajin mcm dulu2 balik.. kekeke

farah aminuddin said...

glmer lak si incik 13may ni..haha