Pages

Aik, Dah Kene Cekup



1.15PM - Satu sms sudah masuk.

"Anuar dah kene cekup" - Omar.

Aik baru smlm tgk dia kat TV. Aku reply balik dkt Omar.

"Ko biar btol Omar. Spekulasi kot?"

"Confirm. Masa on t way balik dari bpr p.jaya" - Omar

Sudah. Aku masih ragu2 sbb dari maklumat smlm, dia akan pergi sendri ke balai polis untuk memberi keterangan. Xkan baru nak pi dah kene cekup.

Aku call member aku Black, dia ni die hard fan anwar.

"Betol dia dah kene cekup pukul 12.55pm tadi dekat depan rumah dia. Komando duk mai dekat 15 org, siap topeng bagai. Then depa tangkap dia mcm dia pengganas. Campak dia dalam kereta cermin gelap. konvoi dekat 12 biji kereta polis duk follow sampai balai polis travers". Black kasi full detail.

"Uih, mcm org taliban depa layan org tua tu. AKu rasa klu depa tunggu dkt balai polis pon anwar sure mai punyakan? Akai xda ka budak2 polis ni?" Aku provoke Black.

"Tu yg aku nak marah. Pembunuh pon depa xlayan mcm tu. Then depa cas anwar dgn akta baru. Aku xingat la akta tu, Nair ckp main2 antara pusat ka lutut tanpa kerelaan. Boleh kena 20 tahun + sebat. Tah bila2 depa buat akta ni. Aku rasa depa saja2 nak buat tuk org tua tu kot. Nak kasi dia senyap terus. Binatang btol la drg ni." Black membebel lagi.

"Huh, mcm2 hal. Ko xpi sana ka Black.Sure kecoh 2..3 hari ni"

"Aku on the way la ni. Kang apa2 aku update hang. Jam truk KL la ni."

"Ok2.. keep me update ok."

* Mcm aku pernah tulis dalam artikel last week, anything about moral is between him and god. For sure he's doing the best for nation rather than keep make the nation live like hell. Anyway, all the best to pak nuar, jika kamu benar insyallah akan ditunjukkan nanti. Ole.

Update 5pm- Latest, RPK juga akan ditahan besok, waran tangkap dah kuar atas statement beliau perakuan bersumpah kes altantuya. Aku yakin Operasi Lalang akan berulang dimana org2 yg cuba nak expose high profile case akan di ISA or ditahan atas akta2 tertentu. Apa nak jadi la ngan malaisi ni. Xkan nak tunggu Allah turunkan musibah baru nak sedar.

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

7 comments :

mama ranggie said...

x abis2..kesian die..

kuchalana said...

mamaranggi - biasa la.. fighters will always die as fighters

IdaShah said...

aku br pas tgk tv. iyo lah pny lah rmi polis.siap bertopeng tu

kuchalana said...

idashah - lantakkan.. malas aku nak amek tau dah hal depa ni... pagi ni jam macam haram jadah KL.. roadblock again.. stupid

manje said...

again... again n again... makin mengarut2... tak abis2 asyik tangkap bagai... orang yang sepatutnye ditangkap tak ditangkap pulak... orang yang menipu nape tak leh ditangkap??

~chacha~ said...

kesian sungguh dia terseksa mcm ni..
tp xpe, kalau dia teraniaya...
ada la hikmahnya tu nnt..

kuchalana said...

manje - sabo beb.. sabo..

perjuangan adalah perlaksanaan kata2.. klu takut berjuang.. jgn kita berkata2..

chacha - dia berani kerana dia tau apa yg dia buat.. dia ni type smula jadi menjadi pemimpin.. bukan pemimpin yg dibuat2..