Pages

Sengal Punya Bos

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan. "Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam RM800" pekerja tu menjawap. Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800, BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN". Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!
Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun".

kuchalana

Only Those Who Risk Going Far Can Possibly Find Out How Far They Can Go

11 comments :

.::WaNiE::. said...

wei gila la aku bantai gelak kat office pepagi buta ni tau ...hahhaha

mama ranggie said...

kuang3x....kelakau lah plak!..aper punya bos..pekerja sendiri pon x kenal ke?

IdaShah said...

kan dah melayang rm800 hehehe lawak lah

JM said...

wakakakkaka

adehhh..lawok ar...

opis mane tu

jm nk wat2 nyandor kt dinding la

lps tu nk ckp gaji sy 80 juta

agak2 die bg dak

wkwkwkwk

eh silap

wakakakkaka

lindosh said...

hehe giler sengal bongok la bos tu.. anak buah sendiri pon dia tak kenall gilerrrrrrrr

ixora said...

blagak punyer boss..kalo cm nih, nk jd penganto piza gk ah..besh2..=)

manje said...

mm g sengal nye bos... ntah pape aje... kan da rugi rm8oo hinggit... :) patutnye kene kenal dulu anak2 buah...

~chacha~ said...

haha..
lawak sungguh!
ni citer betul or rekaan semata² ni..

*hye kuchalana..:)

kuchalana said...

wanie - kekekeke... dah lama ko xgelak ekk pepagi..

mamaranggi - biasa la.. dia baru masuk 1st day.. mana dia kenai staff dia..

idashah - kekeke.. ala lawak tuk menenangkan fikiran ja ni..

jm - suka ekk..

kuchalana said...

lindosh - dia baru masuk la lindosh

ixora - kekeke.. penat wo keje anta pijja ni..

manje - mmg sgl.. hu2

chacha- nih rekaan ja chacha.. heyyo..

.::WaNiE::. said...

aku kan kene control mood pepagi :D